Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Márffy Ödön

Márffy Ödön

(Bp., 1878. nov. 30. - Bp., 1959. dec. 3.): festő, érdemes művész (1958) Károly bátyja. Párizsban a Julian-ak., majd az École des Beaux-Arts növendékeként folytatott művészi tanulmányai során Cormon műtermében dolgozott.

Márffy Ödön

Márffy Ödön, ✡ Márffy Ödön bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Bp., 1878. nov. 30. – Bp., 1959. dec. 3.): festő, érdemes művész (1958) Károly bátyja. Párizsban a Julian-ak., majd az École des Beaux-Arts növendékeként folytatott művészi tanulmányai során Cormon műtermében dolgozott.

Ungvári Tamás

Csúcsidejénél tart a hazai fesztiválszezon: indul a Művészetek Völgye, a Budafest, miközben minden rendű és rangú régió saját művészeti eseményt rendez. Soha rosszabbat; még ha időnként a “gálák” bizony inkább haknik. Mindenesetre igyekeztünk válogatni: a hvg.hu programajánlója segít az eligazodásban!

A Magyar Vadak a Nemzeti Galériában

Sz. I. M.

Tavaszi fáradtság? Á, dehogy. Legfeljebb a közönség fáradhat el, a tavaszkezdet programkínálata friss és üde! Ismét kiemelkedik a mélyvízből a Titanic Filmfesztivál; amely közel hatvan filmet hoz idén! Ajánlunk egy filmet az olvadásról, egyet a fociőrületről! Klasszikus gitár és jazzgitár Snétbergerrel, egy kortárs művészeti világsztár Pesten, tánc, cirkusz és videó együttműködése! Csak győzzük végignézni…

Alvilágot járt műkincseink Időpont: 2006-03-22 16:14:26

(Al)világot járt műkincseink címmel nyílt szerdán Budapesten kiállítás, amely az elmúlt tizenöt év műkincsrablásait eleveníti fel.

Nem rendeztük közös téma köré kulturális ajánlónkat, mert nem is igen lehet. Vegyes kínálat, néhány igazi különlegességgel. Budapesten játszik a Klezmatics a Muzsikással. Frenák Pál társulata felújítja egyik kultuszelőadását. A hét végégig még látható a roma holokausztnak emléket állító tárlat. Ritkaságok egy magán műgyűjteményből. Programajánló a hvg.hu-tól!

TEHENEK A FLASZTERON Közel 900 pályamű érkezett a CowParade decemberi kiírására, de hogy ezek közül pontosan mennyi és melyek láthatók majd a nyáron Budapest járdáin, terein, az attól függ, hogy melyeket “fogadják örökbe” a kortárs köztéri művészetet ily módon támogató magánszemélyek és vállalkozások.

6. évfolyam 1. szám, 2006.01.05.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.