Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Kárpáti Aurél

Kárpáti Aurél

(Cegléd, 1884. dec. 5. - Bp., 1963. febr. 7.): író, kritikus, Kossuth-díjas (1960). Az esztergomi tanítóképző elvégzése után Bp.-re került. A Magyar Szemlébe, a Hazánk c. napilapba, az Új Időkbe verseket, kritikákat írt.

Kárpáti Aurél

Kárpáti Aurél, ✡ Kárpáti Aurél bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Cegléd, 1884. dec. 5. – Bp., 1963. febr. 7.): író, kritikus, Kossuth-díjas (1960). Az esztergomi tanítóképző elvégzése után Bp.-re került. A Magyar Szemlébe, a Hazánk c. napilapba, az Új Időkbe verseket, kritikákat írt.

Nyerges András

STANDEISKY ÉVA

Nyerges András

Három bemutató előkészületei zajlanak egyidőben a Vígszínházban.

Nyerges András

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.