Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Fodor József

Fodor József

(Nagyilonda, 1898. ápr. 22. - Bp., 1973. okt. 7.): költő, Baumgarten-díjas (1943), Kossuth-díjas (1957). Tordán érettségizett. 1916-ban frontszolgálatra vonult be. 1919-ben a Vörös Hadsereg katonája lett.

Fodor József

Fodor József, ✡ Fodor József bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Nagyilonda, 1898. ápr. 22. – Bp., 1973. okt. 7.): költő, Baumgarten-díjas (1943), Kossuth-díjas (1957). Tordán érettségizett. 1916-ban frontszolgálatra vonult be. 1919-ben a Vörös Hadsereg katonája lett.

2008. június 23. 00:00Fadd nagyközség lakóinak együttélési szabályzatát mutatták be szombaton a Tolna megyei település falunapján, amelyre a Magyar Gárda és a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének tagjait is meghívták.

Kántor Lajos

KŐBÁNYAI JÁNOS

KŐBÁNYAI JÁNOS

STANDEISKY ÉVA

GAJDÓ ÁGNES

Nyerges András

Czeizel Endre orvosgenetikus professzornak az volt a vágya, hogy öregkorának hajnalán feltárja, megértse azt az emberi csodát, amit géniusznak hívunk. Az volt a reménye, hogy eljut a magyarázat gyökeréig, ezért kezdte tanulmányozni 13 olyan zseniális magyar tudós tálentumának örökölt és szociális elemeit, akiket a tudományos világ nem emelt a Nobel-díjasok közé. Kutatásai egyrészt arra derítettek fényt, hogy nincs speciális tudósi tehetség, de megszállott szorgalom van.

Lista azokról, akikről a HM Központi Irattárában sem sikerült információt kapni

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.