Kezdőlap » JNA24 » Népszava

Népszava

Az izraeli kormány jóváhagyta 250 palesztin fogoly szabadon engedését izraeli börtönökből, amire Ehud Barak kormányfő e hónapban ígéretet tett Mahmúd Abbász palesztin elnöknek.

A mumbai mészárlás egyetlen túlélő támadója, az elfogott Adzsmal Amir Kamal kihallgatásakor azt vallotta, hogy a támadók mind pakisztáni állampolgárok voltak – közölte vasárnap több indiai lap titkosszolgálati körökre hivatkozva.

Az izraeli haditengerészet feltartóztatott hétfőn egy líbiai hajót, amely segélyt szállított volna a blokád alatt tartott Gázai övezetbe – közölte egy palesztin tisztségviselő.

A Magyar Gárda Mozgalom Békés Megyei Bajcsy-Zsilinszky Endre Zászlóalja Kevermesen is megkezdi “közérzetjavító, egészségügyi sétáit”- adta hírül a beol internetes oldal.

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába – állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

Vádat emeltek két fiatal amerikai neonáci ellen szerdán Tennessee szövetségi államban, amiért halálosan megfenyegették Barack Obamát még elnökké választása előtt – vált ismertté igazságszolgáltatási forrásból.

A szlovák-magyar viszony megoldásának kulcsa már nem Fico és nem is Gyurcsány, hanem az MKP-vezetés kezében van – írta csütörtökön a pozsonyi Pravda, amely azzal vádolta meg Csáky Pált, hogy harci riadót fújt.

Óriási játszma zajlik a világ fegyverpiacán. Hiába van vége a hidegháborúnak, a fegyverexport virágzik, és a politikusok büszkék hazájuk fegyverkezésben játszott szerepére.

Barack Obama, az Egyesült Államok kedden megválasztott elnöke meghozta első személyi döntését: a BBC értesülése szerint Rahm Emanuelt nevezi majd ki kabinetfőnökének. A 48 éves politikus a brit közszolgálati médium szerint a legbefolyásosabb demokrata kampányadomány-gyűjtőnek számít és igen agresszív politizálási stílusáról híres.

Píszí, akarom mondani, PC, political correctness, így nevezik nemcsak Amerikában, hanem manapság mindenütt a világon azt az elvet és gyakorlatot, amely megkívánja a közélet szereplőitől és a médiától, hogy mindig körültekintően, önmérséklettel, társadalmi, etnikai csoportokat és benne az emberi méltóságot semmiképp nem megsértve beszéljen, írjon, szólaljon meg.

Több településen, közöttük Békéscsabán, Orosházán, Mezőberényben és Szarvason tartanak általuk közbiztonság-javító sétának nevezett járőrözést a Magyar Gárda Békés megyei tagjai. A rendőrség szerint törvényes eszközökkel minden állampolgárnak joga van védeni a közrendet, ez a tevékenység azonban nem lépheti át a jogszabály adta kereteket.

Esztergom polgármestere nyílt levélben kért elnézést Párkány polgármesterétől, amiért a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tagjai Esztergomban tartott összejövetelük után a Duna szlovák partján, Párkányban náci jelszavakat kiáltoztak – tájékoztatta a város sajtófelelőse kedden az MTI-t.

Simon Peresz izraeli államfő kegyelemben részesített kedd este öt libanoni foglyot, köztük a többszörös gyilkos Szamir Kantart, akit Izrael a Hezbollah libanoni síita szervezettel kötött fogolycsere-megállapodás alapján enged szabadon.

“Igaz nemzeti és radikális személyiségek, mint Kiszely István professzor, és Vona Gábor úgy döntöttek, hogy pótolandó az állami közoktatás hiányosságait és kijavítandó annak bűneit, népfőiskolát alapítanak” – írta több jobboldali portál.

Egy, a libanoni határ közelében fekvő izraeli katonai bázisra szállították szerdán korán reggel azt az öt libanoni foglyot, akiket a tervek szerint kicserélnek a síita Hezbollah által két évvel ezelőtt elfogott két izraeli katonára.

Megkezdődött az izraeli-libanonifogolycsere

Halott a két izraeli katona, akikért cserébe a Hezbollah öt tagjának kiszabadulását várja az izraeli fogolycserétől.

Szélsőjobboldali verőlegények profitálnak abból, hogy a magyar gyülekezési jog az egyik legliberálisabb Európában – írta keddi számában a Süddeutsche Zeitung.

Kiesett Czink Melinda a 600 ezer dollár összdíjazású egyesült államokbeli keménypályás női tenisztornán, Stanfordban.

A libanoni Hezbollah szerdán átadta a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) a 2006-ban Libanonban elrabolt két izraeli katona földi maradványait az Izraellel kötött fogolycsere-megállapodás keretében – közölte a síita szervezet egyik tisztségviselője.