4 hozzászólás to “Linkek”

 1. Gavriel Zeevi

  GabiZ

  Érdemes lenne legalább még a következő három linket az „Izrael”, vagy esetleg más címszó alatt beiktatni:

  1. Az Izraeli Szemle c. időszakos lap új honlapját,

  http://izraeliszemle.com/

  2. a cfáti Magyar Zsidók Emlékmúzeuma honlapját

  http://www.hjm.org.il/

  3. A Yad Va-Shem intézmény honlapját, – amin többek között sok családtag nevét és emléklapját is megtalálhatják a keresők, magyarul is.

  http://www.yadvashem.org/

  Üdvözlettel: Gavriel Zeevi

 2. sofar

  A szemlét felraktam
  http://www.sofar.hu/hu/node/96349

  a cfáti múzeum és a Jad Vashem 2 éve fent van:

  http://www.sofar.hu/hu/node/31312
  http://www.sofar.hu/hu/node/31314

 3. Székelyhidi Ferenc

  Programajánló
  Karinthy Frigyes emlékére

  2007. november 24-én, szombaton, 15 órai kezdettel, a Móricz Zsigmond Társaság váci tagozata és az intézmény szervezésében, a váci művelődési központ Végh Dezső termében Vidám költészet sorozat harmadik részeként Karinthy Frigyes „Így írtok ti” című, versparódiából készült műsort mutatnak be.
  Bevezeti a szerkesztő: Péter Péter váci költő.
  Előadják: Péter Pál, Nábelek Anita, Csereklye Károly Zoltán.
  Zene: Kocsis György,
  „Karinthy új műfajt teremtett, amelyet ő maga irodalmi karikatúrának nevezett. Az egyes, paródiaszerű írások nem csupán a mű stiláris sajátosságait veszik célba, hanem az írók egész munkásságáról, alkotómechanizmusuk szerkezetéről, értékükről, az irodalmi életben elfoglalt helyükről festenek kíméletlenül őszinte, mindig szellemes és rendszerint találó képet.” (Legeza Ilona)
  A 120 éve született Karinthy Frigyesre emlékezünk legismertebb írásával. Az „irodalmi karikatúráinak” köszönthetően sok költő, mint Legeza Ilona írja könyvismertetőjében, neve fennmaradt. Például ki emlékszik ma már Szabolcska Mihálya, Pósa Lajosra, vagy éppen Pekár Gyulára.
  Karinthy Frigyes halálakor a Nyugatban Babits Mihály, Füst Milán, Nagy Lajos, Schöpflin Aladár is emlékezett. A nagy nemzedéknek (Tóth Árpád, Kosztolányi Dezsõ, Juhász Gyula, Somlyó Zoltán, a szerkesztõ Osvát Ernõ után) egy újabb tagja távozott.Az emlékezők Karinthy emberi és író arculatát emelték ki. Schöpflin Aladár fogalmazta meg az örök igazságot, hogy az egyéniség minden korban időszerű.

  Székelyhidi Ferenc

 4. posalaki

  This comment has been moved here.