Kezdőlap » Linkek » Olvasószoba

Olvasószoba

A zsidónegyed múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozó válogatott cikkek, tanulmányok könyvjelzői.

Az e link alatti oldalról egy magyar nyelven írt fantasztikus regény tölthető le ingyen, DOC vagy HTML formátumban, mely a híres izraeli énekesnő, Ofra Haza reinkarnációjáról szól.

„A legátfogóbb és alaposabb Izrael-történet, amit valaha történész írt. A politikai cionizmus létrejöttérol egészen Jichák Rabin izraeli miniszterelnök meggyilkolásáig nyomon követi az ország történetét.”

Leon Uris: Exodus

regi.sofar.hu, 2006. május 04. 21:50  Hyde Park, Könyvek, Olvasószoba Leon Uris: Exodus bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Leon Uris világhírű regénye, az EXODUS az európai zsidóság embertelen sorsának hiteles története.

Mindentudás egyeteme

sofar, 2003. augusztus 27. 01:32  Olvasószoba Mindentudás egyeteme bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A tvműsor honlapja

Schweitzer József – Erdő Péter: Húsvét: a Szabadság ünnepe – a Feltámadás ünnepe (Video)

sofar, 2003. augusztus 27. 01:27  Hyde Park, Olvasószoba Schweitzer József – Erdő Péter: Húsvét: a Szabadság ünnepe – a Feltámadás ünnepe (Video) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A maceszgombóctól a szabadságon át a messianizmusig: ezt a hatalmas utat szeretné bejárni ez a rövid előadás. A Húsvét – héber nevén Peszách – ünnepén a zsidók az egyiptomi rabszolgaságból való megszabadulást ünneplik.

Zsidó Budapest

sofar, 2003. július 12. 03:01  Olvasószoba Zsidó Budapest bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sokféle ?apropót”, kiindulási pontot találhatnánk a f?ros zsidó lakosságának, történetének, intézményeinek, gazdasági, kulturális jelent?gének: a város zsidó arcának bemutatására.

Irodalmi Internet Napló

sofar, 2003. július 10. 07:29  Olvasószoba Irodalmi Internet Napló bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Irodalmi Internet Napló 2001-t?

Digitális Irodalmi Akadémia

sofar, 2003. június 07. 16:32  Olvasószoba Digitális Irodalmi Akadémia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) program célja, hogy hozzájáruljon a magyar szépírók legjobbjainak alkotói szabadságát biztosító méltó feltételek megteremtéséhez, műveiket elérhetővé tegye az Interneten.

Neumann Ház

sofar, 2003. június 07. 16:31  Olvasószoba Neumann Ház bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ (a Neumann-ház) 1997-ben jött létre azzal a céllal, hogy részt vegyen a magyar kulturális örökség digitalizálásában és az i

Vallásfórum

sofar, 2003. június 05. 16:05  Olvasószoba Vallásfórum bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Oldalunk non-profit jelleggel üzemel, melynek tartalmát folyamatosan bővítjük. Célunk, hogy a korszerű vallástudományos ismeretterjesztés követelményeinek megfelelve bővítsük a magyarországi vallási ismereteket, többek között ismeret- terjesztő szövegek, tanulmányok, digitalizált könyvek és hasznos linkek bemutatásával.