Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Szimonidesz Lajos

Szimonidesz Lajos

(Pusztaföldvár, 1884. nov. 4. - Bp., 1965. júl. 18.): ev. lelkész, művelődéstörténész, a történettudományok kandidátusa (1952). Pozsonyban végezte a teológiát, Göttingenben és Bp.-en az egy.-et. Nagybörzsönyben választották lelkésszé. Több egyházi lapot szerk.

Szimonidesz Lajos

Szimonidesz Lajos, ✡ Szimonidesz Lajos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Pusztaföldvár, 1884. nov. 4. – Bp., 1965. júl. 18.): ev. lelkész, művelődéstörténész, a történettudományok kandidátusa (1952). Pozsonyban végezte a teológiát, Göttingenben és Bp.-en az egy.-et. Nagybörzsönyben választották lelkésszé. Több egyházi lapot szerk.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.