Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Horváth Béla

Horváth Béla

(Bp., 1908. máj. 25. - Bp., 1975. nov. 28.): költő, műfordító, szerkesztő. Középisk.-ba Veszprémben járt, részt vett a kat. diákmozgalomban. Érettségi után tanulmányútra ment Párizsba. 1927-től Bp.-en újságíró. Első írásait a Napkelet közölte, majd a kat.

Horváth Béla

Horváth Béla, ✡ Horváth Béla bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Bp., 1908. máj. 25. – Bp., 1975. nov. 28.): költő, műfordító, szerkesztő. Középisk.-ba Veszprémben járt, részt vett a kat. diákmozgalomban. Érettségi után tanulmányútra ment Párizsba. 1927-től Bp.-en újságíró. Első írásait a Napkelet közölte, majd a kat.

Dokumentum

2007. június 28. (5. oldal)

Népszabadság * Munkatársunktól * 2007. március 8.

2007. február 24. (5. oldal)

A színpadon briliánsak. Uralják a zsúfolt nézőteret. Az öltözőben kisfiúk. Nosztalgiáznak. Elvágyódnak. Ifj. Horváth Béla (hegedű) és Oláh Tzumo Árpád (zongora) pénteken este nagy sikerű szóló koncertet adott a BM Duna Palota Színháztermében. A hegedűvirtuóz klasszikus zenedarabokkal, a zongoraművész saját dzsesszimprovizációival lépett a közönség elé.

A szakemberek helyett gyakran a spekuláció irányít · Nincs etikai kódex, sem szakbíróság · Bukarest Budapest előtt?

Nyerges András

Nyerges András

Nem rendeztük közös téma köré kulturális ajánlónkat, mert nem is igen lehet. Vegyes kínálat, néhány igazi különlegességgel. Budapesten játszik a Klezmatics a Muzsikással. Frenák Pál társulata felújítja egyik kultuszelőadását. A hét végégig még látható a roma holokausztnak emléket állító tárlat. Ritkaságok egy magán műgyűjteményből. Programajánló a hvg.hu-tól!

TEHENEK A FLASZTERON Közel 900 pályamű érkezett a CowParade decemberi kiírására, de hogy ezek közül pontosan mennyi és melyek láthatók majd a nyáron Budapest járdáin, terein, az attól függ, hogy melyeket “fogadják örökbe” a kortárs köztéri művészetet ily módon támogató magánszemélyek és vállalkozások.

Peragovics Ferenc

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.