Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Rados Gusztáv

Rados Gusztáv

Raussnitz (Pest, 1862. febr. 22. - Bp., 1942. nov. 1.): matematikus, műegyetemi tanár, az MTA tagja (l. 1894, r., 1907, t. 1937). ~ Ignác öccse. Egy.-i tanulmányait a bp.-i műegy.-en, a bp.-i tudományegy.-en és a lipcsei egy.-en végezte. 1885-től magántanár és repetitor a műegy.

Rados Gusztáv

Rados Gusztáv, ✡ Rados Gusztáv bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Raussnitz (Pest, 1862. febr. 22. – Bp., 1942. nov. 1.): matematikus, műegyetemi tanár, az MTA tagja (l. 1894, r., 1907, t. 1937). ~ Ignác öccse. Egy.-i tanulmányait a bp.-i műegy.-en, a bp.-i tudományegy.-en és a lipcsei egy.-en végezte. 1885-től magántanár és repetitor a műegy.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.