Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Molnár Farkas Ferenc

Molnár Farkas Ferenc

(Pécs, 1897. jún. 21. - Bp., 1945. jan. 12.): építész. Tanulmányait a bp.-i műegy.-en és a Képzőművészeti Főisk.-n, majd a weimari Staatliches Bauhausban végezte W. Gropius növendékeként.

Molnár Farkas Ferenc

Molnár Farkas Ferenc, ✡ Molnár Farkas Ferenc bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Pécs, 1897. jún. 21. – Bp., 1945. jan. 12.): építész. Tanulmányait a bp.-i műegy.-en és a Képzőművészeti Főisk.-n, majd a weimari Staatliches Bauhausban végezte W. Gropius növendékeként.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.