Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Supka Géza

Supka Géza

(Bp., 1883. ápr. 8. - Bp., 1956. máj. 25.): régész, műtörténész, publicista, az MTA l. tagja (1945 - 49). Régészeti, műtörténeti tanulmányait a grazi egy.- en végezte, Kolozsvárott doktorált. 1904-től az MNM régiségtárában dolgozott.

Supka Géza

Supka Géza, ✡ Supka Géza bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Bp., 1883. ápr. 8. – Bp., 1956. máj. 25.): régész, műtörténész, publicista, az MTA l. tagja (1945 – 49). Régészeti, műtörténeti tanulmányait a grazi egy.- en végezte, Kolozsvárott doktorált. 1904-től az MNM régiségtárában dolgozott.

Forrás: Origo Szinte családias, bensőséges dedikálássá szelídült a június 5-én, csütörtökön kezdődő 79. Ünnepi Könyvhét és a hozzá kapcsolódó Gyermekkönyvnapok. Négyszáz magyar szerző új művével találkozhatunk, ebből ötven verseskötet, száz kortárs széppróza, kilenc-tíz antológia és ötven gyermekkönyv. Az idei Könyvhét ínyencségei közé tartozik Tarján Tamás irodalomtörténész szerint Hankiss Elemér Ikarosz bukása című kötete, Kerényi Ferenc […]

Újabb Wass Albert kötetekkel jelentkezik a Kráter Műhely Egyesület

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.