Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Makay Miklós, vitéz

Makay Miklós, vitéz

(Orsova, 1905. okt. 8. - Bp., 1977. febr. 17.): református lelkész, író. Tanulmányait a Bp.-i Ref. Teológián végezte. Ösztöndíjasként Strasbourgban, majd Montpellier-ben tanult tovább. Hazatérése után vidéken segédlelkész.

vitéz Makay Miklós

Makay Miklós, vitéz, ✡ vitéz Makay Miklós bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Orsova, 1905. okt. 8. – Bp., 1977. febr. 17.): református lelkész, író. Tanulmányait a Bp.-i Ref. Teológián végezte. Ösztöndíjasként Strasbourgban, majd Montpellier-ben tanult tovább. Hazatérése után vidéken segédlelkész.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.