Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Gáspár Zoltán

Gáspár Zoltán

(Rozsnyó, 1901. okt. 17. - Bp., 1945. jan. 13.): publicista, szerkesztő, szociográfus. A nyíregyházi ev., 1915-től a kolozsvári ref. kollégiumban tanult. Szegeden a Délmagyarországban jelentek meg első írásai. Szegedi egy.-en jogi, Bp.-en közgazdasági diplomát szerzett.

Gáspár Zoltán

Gáspár Zoltán, ✡ Gáspár Zoltán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Rozsnyó, 1901. okt. 17. – Bp., 1945. jan. 13.): publicista, szerkesztő, szociográfus. A nyíregyházi ev., 1915-től a kolozsvári ref. kollégiumban tanult. Szegeden a Délmagyarországban jelentek meg első írásai. Szegedi egy.-en jogi, Bp.-en közgazdasági diplomát szerzett.

KŐSZEG FERENC

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.