Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Erdős Jenő

Erdős Jenő

(Porcsalma, 1912. dec. 23. - Bp., 1981. szept. 30.): újságíró, szerkesztő. Debrecenben érettségizett. 1932-től Bp.-en újságíró (Kis Újság); 1945-ig az Esti Kurír munkatársa volt. 1945-től 1970-ig a Somogyi Néplap, a Pest megyei Népújság olvasószerk.-je. 1970-ben a Művészet c.

Erdős Jenő

Erdős Jenő, ✡ Erdős Jenő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Porcsalma, 1912. dec. 23. – Bp., 1981. szept. 30.): újságíró, szerkesztő. Debrecenben érettségizett. 1932-től Bp.-en újságíró (Kis Újság); 1945-ig az Esti Kurír munkatársa volt. 1945-től 1970-ig a Somogyi Néplap, a Pest megyei Népújság olvasószerk.-je. 1970-ben a Művészet c.

Faludy András, Faludy György fia és Faludy Fanni, a napokban elhunyt költő özvegye a Blikk tegnapi számában azt állították, hogy álságos barátok nyilatkoznak halála után Faludyról. A költő fia azt hangoztatta: Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy édesapám halála kapcsán – mint barát – Fejtő Ferenc nyilatkozik, miközben mindig rosszban voltak. Az özvegy pedig megjegyezte, hogy Fejtő kortársa volt Faludynak, de barátja soha.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.