Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Apponyi György, Gróf

Apponyi György, Gróf

(Eberhard, 1898. jún. 30. - Saarbrücken, NSZK, 1970. aug. 7.): politikus, országgyűlési képviselő, újságíró. ~ Albert fia. Jogi tanulmányait a bp.-i tudományegy.-en végezte, majd a magyaróvári Gazdasági Ak.-án szerzett oklevelet. Az I.

Gróf Apponyi György

Apponyi György, Gróf, ✡ Gróf Apponyi György bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Eberhard, 1898. jún. 30. – Saarbrücken, NSZK, 1970. aug. 7.): politikus, országgyűlési képviselő, újságíró. ~ Albert fia. Jogi tanulmányait a bp.-i tudományegy.-en végezte, majd a magyaróvári Gazdasági Ak.-án szerzett oklevelet. Az I.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.