Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Kernstok Károly

Kernstok Károly

(Bp., 1873 . dec. 23. - Bp., 1940. jún. 9.): festő. Az Iparművészeti Isk.-ban, 1892-től Münchenben Hollósy Simonnál, 1893-95-ben a párizsi Julian Ak.-n tanult. 1896-ban hazatért és három évig a Benczúr-mesterisk. növendéke volt.

Kernstok Károly

Kernstok Károly, ✡ Kernstok Károly bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

(Bp., 1873 . dec. 23. – Bp., 1940. jún. 9.): festő. Az Iparművészeti Isk.-ban, 1892-től Münchenben Hollósy Simonnál, 1893-95-ben a párizsi Julian Ak.-n tanult. 1896-ban hazatért és három évig a Benczúr-mesterisk. növendéke volt.

Népszabadság * Rab László * 2007. február 2.

A Magyar Vadak a Nemzeti Galériában

Nem rendeztük közös téma köré kulturális ajánlónkat, mert nem is igen lehet. Vegyes kínálat, néhány igazi különlegességgel. Budapesten játszik a Klezmatics a Muzsikással. Frenák Pál társulata felújítja egyik kultuszelőadását. A hét végégig még látható a roma holokausztnak emléket állító tárlat. Ritkaságok egy magán műgyűjteményből. Programajánló a hvg.hu-tól!

TEHENEK A FLASZTERON Közel 900 pályamű érkezett a CowParade decemberi kiírására, de hogy ezek közül pontosan mennyi és melyek láthatók majd a nyáron Budapest járdáin, terein, az attól függ, hogy melyeket “fogadják örökbe” a kortárs köztéri művészetet ily módon támogató magánszemélyek és vállalkozások.

Mi, magyar írók, művészek és a tudomány munkásai, különféle világnézetek és pártállások szószólói, különféle társadalmi rétegek szülöttei és tagjai, akik a legkülönbözőbb hivatásokban és munkakörökben dolgozunk, akik valamennyien az évezredes magyar művelődés megtartásának és gyarapításának rendeltetését vettük örökbe, mi, akik valamennyien keresztény családok leszármazottai vagyunk, az emberi becsületérzés és igaz kereszténység, a józanság és hazafiasság magától értetődő egységével és szilárdságával emeljük föl szavunkat az állampolgári jogegyenlőség elvéért, melyet az úgynevezett ‘társadalmi egyensúly hatályosabb biztosításáról szóló törvényjavaslat’ megvalósulása esetén törölne a magyar alkotmányból.