Kezdőlap » JNA24 » NOL

NOL

Néhány hónapja még a párizsi Zsidó Múzeumban állították ki a tulajdonosaikat “kereső” képek között, a héten pedig ünnepélyes keretek között adta vissza az örökösök képviselőjének Henri Matisse egyik festményét a francia kulturális miniszter.

Egy kaliforniai óvodában és iskolában betiltják a hagyományos hálaadásnapi jelmezeket, miután a szülők egy része a faji előítéleteket látja visszaköszönni az indián fejdíszekben.

Az izraeli kormány jóváhagyta 250 palesztin fogoly szabadon engedését izraeli börtönökből, amire Ehud Barak kormányfő e hónapban ígéretet tett Mahmúd Abbász palesztin elnöknek.

A mumbai mészárlás egyetlen túlélő támadója, az elfogott Adzsmal Amir Kamal kihallgatásakor azt vallotta, hogy a támadók mind pakisztáni állampolgárok voltak – közölte vasárnap több indiai lap titkosszolgálati körökre hivatkozva.

A szociális miniszter nem tart szociális válságtól. Kár, mert rajta kívül mindenki ettől tart. Rossz jel, hogy legutóbb a gazdasági válsággal kapcsolatban volt ennyire derűlátó a kormány. Országunk erős bástya, legfeljebb a vihar oldalszele meg ilyesmi. Aztán háromszor kellett újraírni a költségvetés tervezetét, jött az országmentő IMF-hitel és a forintmentő kamatemelés. Mostanra kiderült: az oldalszél, nem várt módon, frontális tornádóvá alakult.

Az erőszak ellen tüntettek egy 14 éves kislány bestiális meggyilkolása ürügyén péntek este Kiskunlacházán helyiek, Gój Motorosok, magyar gárdisták. Az erőszak ellen demonstrálók egynémelyikénél a rendőrök gázsprayt, szúró-vágó eszközöket, viperát találtak, őket közveszély okozásának gyanúja miatt előállították. Ha már egyszer az erőszak ellen jöttek.

A Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) pakisztáni szélsőséges szervezet tagjai követték el a 174 halálos áldozatot követelő mumbai terrortámadásokat – jelentette ki vasárnap sajtóértekezletén Rakes Maria mumbai bűnügyi főfelügyelő. A támadók a szervezet egyik radikális csoportjából kerültek ki -mondta a rendőrtiszt.

Európában sokan a síelés helyett inkább a gólyák és fecskék módszerét választják a téli depresszió, esetleg a karácsonyfóbia túlélésére.

Fekete nemes penésszel fedett pincefalak között, fahordókban érlelődik a világhírű tokaji bor. Évszázadok óta ismerik pápák és királyok, és sok irodalmi személyiség dicsérte a finom nedűt.

– Az utóbbi időben többször eszembe jutnak Jan Kadár híres filmjének jelenetei. Talán ön is emlékszik a jelenetre, amikor a főhős és Hlinka-gárdista sógora együtt mulatnak. A jelenet megdöbbentően ismerős volt, ahogy a többi is. A szlovák mentalitás, szokások, a szlovák fasizmus megdöbbentően hasonló volt ezen a filmen ahhoz, amilyennek a magyar mentalitást, a magyar történeteket érzem.

jaj nekünk ha kövekhez kötjük sorsunk

Mi volt az egész országra kiterjedő pogrom értelme? Miért kellett, mi célt szolgált azon az egy éjszakán ezer zsinagógát felgyújtani? Miért? Bűnrészessé tenni a lakosságot, érdekeltté tenni, bevonni a bűnbe? Újdonsült vezérei ellenséget találtak a népnek.

Iránban kivégeztek egy üzletembert, akit Izrael javára végzett kémtevékenység miatt ítéltek halálra – jelentette szombaton az Isna iráni hírügynökség.

“Hunyják be a szemüket, és képzeljék el a hazájukat 2050-ben. Gondoljanak egy közösségre, ahol a kulturális, a nemi, a faji és a vallási sokszínűség értéknek számít. Írják le, mire lehetnének büszkék ebben az országban!” – duruzsolja Bíró Ágota tréner a British Council (BC) rendhagyó sajtótájékoztatóján.

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába – állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

Először 1986-ban tudósítottam labdarúgó-világbajnokságról, és leginkább azon tűnődtem el Mexikóban (mármint az irapuatói 0-6-on túl), hogy van-e másvalami a futballon kívül, amiért húszezer dán megjelenik Queretaróban? Gyanítom, az észak-európai vándorok a vb-helyszínek kijelöléséig még csak nem is hallottak e városról, amelyet – mondjuk – nyolcvanezren is felkerestek volna, amennyiben kapnak annyi jegyet.

Alighanem meglepetés érte azokat, akik 1943. április 13-án részt vettek az 1942. augusztus 20-án a szovjet fronton repülőbalesetben elhunyt Horthy István végrendeletének kihirdetésén. Itt derült ki, hogy a kormányzóhelyettes egyesztendős fiára hagyta szinte mindenét, s alig valamit feleségére, a “kis kormányzónéra”. Viszont két értékes bérház erejéig “emlékezett meg” egy francia hölgyről, akiről máig nem sokat tudunk.

(Átnyúló ügyek) Richard Nixon volt az első amerikai politikus, akit a “televíziós vitaműsor” frissen teremtett műfajából ismertünk meg. Volt neki egy vitája Moszkvában, Hruscsovval, az amerikai kereskedelmi kiállítás konyhafelszerelés-szekciójában (1959), majd egy évre rá odahaza, elnökjelölt-riválisával, John F. Kennedyvel.

Ha a Jobbik Magyarországért Mozgalom 2010-ben bejut a Parlamentbe, 2014-ben megnyeri a választásokat – mondta Vona Gábor a szervezet elnöke pénteken este a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen megtartott fórumán, ahol a Magyar Gárda egyenruhába bújt tagjai közül többen is megjelentek.

Tudósítói körkép az amerikai elnökválasztás másnapján Barack Obama győzelmének nemzetközi fogadtatásáról.