Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Konrád György

Konrád György

.

Mi volt az egész országra kiterjedő pogrom értelme? Miért kellett, mi célt szolgált azon az egy éjszakán ezer zsinagógát felgyújtani? Miért? Bűnrészessé tenni a lakosságot, érdekeltté tenni, bevonni a bűnbe? Újdonsült vezérei ellenséget találtak a népnek.

Helytörténeti egypercesek – így jellemezte Verrasztó Gábor kötetét Holló Szilvia Andrea történész szombaton a Millenáris Fogadóban tartott könyvpremieren. A II. kerület híres lakóiról és házairól harminckét történet szól.

Helytörténeti egypercesek – így jellemezte Verrasztó Gábor kötetét Holló Szilvia Andrea történész szombaton a Millenáris Fogadóban tartott könyvpremieren. A II. kerület híres lakóiról és házairól harminckét történet szól.

Népszabadság * Munkatársunktól * 2008. június 5.

A parlamenti ellenzék lejáratása a nemzetközi sajtóban · A harmincas évek visszatértével riogat az osztrák lap

Védtelen örökség címmel jelentette meg Perczel Anna építésznek a pesti zsidónegyedről szóló könyvét a Városháza Kiadó. A Lábass Endre fotóival és színes térképekkel illusztrált album utcáról-utcára, épületről-épületre haladva ismerteti a városrészt.

Népszabadság * Konrád György * 2008. május 10.

Népszabadság * Konrád György * 2008. május 10.

Április 2-án lesz hetvenöt éves Konrád György Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista, szociológus. Debrecenben született, a család Berettyóújfalun élt. Szüleit innen deportálták, ő és nővére egy nappal korábban menekültek Budapestre, a zsidóüldözést végül mindenki túlélte.

Hitek és tévhitek

2008. február 15. 00:00FORWARD

A Soros-sztori: csaták kommunistákkal és konzervatívokkal

Ormos Mária történész az EMIH-ben.

sofar, 2008. január 08. 18:18  Emih, Konrád György, JNA24 médiafigyelő, Emih Ormos Mária történész az EMIH-ben. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az EMIH kultúrális központba január 31-én, délután 6 órától! Az est vendégei: Ormos Mária történész, Konrád György, Rapai Ágnes, Polgár Ernő. Házigazdák: Oberlander Báruch és Köves Slomó rabbik.

Ungvári Tamás

Szabadság határok nélkül

Forrás: Magyar Hírlap Nyitott kapukat döngethetnek mostantól az Európába, de mindahányan igyekvő magyarok. Három és fél évvel az uniós csatlakozás után ugyan, de végre – és remélhetőleg végleg – felnyitják a sorompókat Magyarország nyugati és északi határain. Jelentéktelen luxemburgi falucska az a Schengen, de neve mára szimbólummá vált Európában. És ez már önmagában érték, hiszen […]

Könyv

Népszabadság * Konrád György * 2007. december 8.

Múltidéző fórum Joschka Fischerrel, Konrád Györggyel és Hiller Istvánnal

Berlini fórum Joschka Fischerrel, Konrád Györggyel és Hiller Istvánnal