Forrás: MNO

2008. február 15. 00:00FORWARD

Gyurcsány Ferenc szerzőként mutatkozik be a vezető amerikai zsidó újságban Tom Lantos, két nemzet hazafija című cikkével, amelynek alapja Gyurcsány blogján a témában megjelent írása és az amerikai képviselő halálának napján kiadott hivatalos nyilatkozat.

Los Angeles Times

Nyilván teljesen véletlenül egy napon jelent meg hosszabb szünet után budapesti keltezésű cikk két amerikai lapban, szinte azonos terjedelemben a Magyar Gárdáról. A vezető liberális kaliforniai lap aggodalmát jól kifejezik a tudósítás végén olvasható sorok: „Nagyon rémisztő volt látni őket, ott egyenruhában – mondta a 25 éves Marczali Ferenc, Budapest egyik nagy egyetemének angol szakos diákja. – Először azt gondoltam, hogy hatszázan vannak, és ez nem sok. Majd azt gondoltam, hogy hatszázan vannak, ami sok! Nem tudom eldönteni, hogy mennyire féljek.” Egyes elemzők szerint a Fidesz a színfalak mögött támogatja a gárdát, mert így akar szavazatokhoz jutni. Márpedig tűzzel játszanak – jelentette ki Lakner Judit ismert írónő (akiről Tracy Wilkinson, a cikk szerzője nem említi, hogy Konrád György felesége – L. I.), aki a Centropának – a közép-európai zsidók történetét dokumentáló intézetnek – készült kulturális magazin szerkesztője. A hétfőn elhunyt Tom Lantos képviselő törvénytervezetet terjesztett be a kongreszszusban, amelynek révén a Magyar Gárda tagjai nem léphetnének Amerika földjére. Gyurcsány Ferenc a Magyar Gárdát Magyarország szégyenének nevezte, és az ügyészség fel akarja oszlatni. A lapnak nyilatkozó Vona Gábort Wilkinson „a magyar szélsőjobboldali politika emelkedő csillagának” nevezi.

The Christian Science Monitor

„A szélsőjobb szó szerint masírozik Magyarországon” – kezdi drámai felütésű tudósítását a Keresztény Tudomány Monitora (miután a lapunkat támadó, nem egy nyugati lap a Magyar Nemzet nevét lefordította, mi is ezt tesszük a Christian Science Monitorral –

L. I.). Akár kaliforniai laptársa, e lap tudósítója, Colin Woodard is megszólaltatja a budapesti Soros-egyetem egyik tagját, Rév Istvánt, aki szerint a romák már nyílt célpontot jelentenek. Ugyanakkor megszólal Simon János politológus is, aki elmondja, a kormánynak kényelmesebb tétlenkednie a romakérdésben, és inkább ujjal mutogat „a primitív, romaellenes, soviniszta” Magyar Gárdára, s igyekszik felhasználni politikai előnyére. Piszkos játék – jelenti ki Simon.

CBN.com

A Pat Robertson tévés szektavezér csatornája – amelyen a meginterjúvolt Kiss Péter kancelláriaminiszter okolta a Fideszt a Magyar Gárdáért – úgy mutatja be magát honlapján, hogy az megalakításakor a WYAH-TV, vagyis „Jahve, Isten héber neve” elnevezéssel indult.

Comments are closed.