Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Orbán Viktor

Orbán Viktor

.

keresés

Preiner Friderika, E-mail

Szűrös Mátyás szerint a tűzzel játszik a hatalom. A rendszerváltás idején ideiglenes köztársasági elnökként és házelnökként szerepet vállaló politikus úgy látja: a többségi társadalmat a cigányságnak az az antiszociális magatartású része provokálja, amely mögött a neoliberálisok állnak. Önző módon saját érdekükben hergelik a cigányságot, ők azok, akik statisztikailag külön számon tartanak politikai antiszemitákat hazánkban.

Közjogi méltóságok az erőszak ellen – Orbán: Kommunikációs buborék

2008. július 1. 00:00Én nem tudom, hogy azok az emberek, akiket élénken, sőt dühödten foglalkoztat a politika, rendelkeznek-e alapismeretekkel és alapértelmezéssel ebben a tárgykörben. A düh ugyanis kihat az értelemre, magával ragad, miközben az ismereteket is eltörli, s mint tudjuk, rossz tanácsot ad. A haragos lények, ha szabad így mondanom, rühellik a pragmatizmust, s önnön érdekeiket is sutba vetik.

Ki gondolta volna akár csak néhány hónapja is: már a gárda sem egységes. Nem kell azért egyetlen gárdistának sem a bakancsa után kapnia és szaladnia az őrhelyére; a különválás csak elméleti. Akiket eddig egy csoportba tartozónak gondoltunk, most buzgón hangoztatják, hogy mégsem. Hiába lépnek egyszerre és egy irányba, hiába a sok egyforma ruha, és hiába tűnik úgy, hogy egy a tábor, ha mégsem egy a zászló. A gárda a jogászkodásban bízik, és abban, hogy jogi kiskapun menekülhet. Nem alaptalanul.

cs, 2008-06-26 19:52

cs, 2008-06-26 19:10

A Népszabadság által felkért lapombudsman értékelése az elmúlt két hétben megjelent írásokról

HVG

Népszabadság * Debreczeni József * 2008. június 14.

szo, 2008-06-14 18:33

InterNEtadó!2008. június 9., hétfő – Félix,Felicián. ©1999-2008 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.

Deák Istvánné

A Történelmi Igazságtétel Bizottság ellenzi, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntsék

A Népszabadság által felkért lapombudsman értékelése az elmúlt két hét írásairól

Mélységes megdöbbenéssel és felháborodással olvastuk a június 9-i keltezéssel megjelent Der Spiegelt. A német hetilap ismét a magyarországi szélsőjobb előretörésével fenyeget, és szélsőséges gondolatok terjesztésével vádolja lapunkat. A Magyar Hírlap tiltakozik, és helyreigazítást kér.

A parlamenti ellenzék lejáratása a nemzetközi sajtóban · A harmincas évek visszatértével riogat az osztrák lap

2008. május 26. 00:00Hatodik éve élvezzük az ellenzékellenes újságírás áldásait. Hogy néz ez ki? “Uram, önök elloptak százmilliárdot a költségvetésből. Igaz? Nem igaz, de az Orbán-bányák… Uram, önt azzal gyanúsítják, hogy ingyen jutott az Operaházhoz, sőt az állam fizetett önnek, csak vigye. Igaz? Nem igaz, de a tokaji közgyűlésen Orbán… Igaz, hogy az ön felesége országos ügyekben mindenfajta felkérés nélkül locsog-fecseg? Nem, nem igaz, de Orbán veri a feleségét…

Belpolitikai Napló