Kezdőlap » JNA24 » Demokrata

Demokrata

cs, 2008-06-26 19:52

cs, 2008-06-26 19:36

cs, 2008-06-26 19:10

szo, 2008-06-14 18:33

sze, 2008-06-04 20:32

Simó József és az Ismerős Arcok zenekar Wass Albert estjére a révkomáromi Városi Művelődési Központban kerül sor 2008. február 29-én 18.30 órai kezdettel.

Hankó Ildikó

Szabó Pál Csaba a Horthy Miklós érdemeiről

A Magyar Gárda ellen indított per soron kívüli intézését kezdeményezte az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnál Draskovics Tibor igazságügyi miniszter, mint a testület tagja.

Hankó Ildikó

Valószínű, hogy Lukács Ferenc álnéven Szálasi Ferenc is “szerepel” a Rákoskeresztúri köztemető egyik nemzeti emlékhelyén, a 298-as parcella márványtábláján – állítja egy történész.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) országos aláírásgyűjtő akcióba kezdett, céljuk hogy az Országgyűlés törvényben gátolja meg a Magyar Gárda és a hozzá hasonló szervezetek működését.

Régi diplomácia, új Közel-Kelet

A miniszter még nem látott olyat, hogy egy patikus éhen halt volna

Szlovák ellenzéki politikusok tiltakoztak pénteken amiatt, hogy egy szlovákiai bíróság pénzbüntetésre ítélte Duray Miklóst, amiért a politikus 2006-ban fasisztának nevezte Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártját.

A főváros felkéri a kerületeket és az ország önkormányzatait, hogy nyilvánítsák nem kívánatosnak a Magyar Gárdát – erről csütörtöki ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Németország átnevelő intézményeket épít a bűnelkövetőknek

Duray Miklós egymillió koronás kártérítést köteles fizetni a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS), így döntött szerdán a pozsonyi harmadik kerületi járásbíróság. Mindezt azért, mert a Magyar Koalíció Pártjának alelnöke fasiszta pártnak nevezte az SNS-t. Az ítélet szerint Duraynak bocsánatot is kell kérnie kijelentéséért, az ítélet nem jogerős.

A Szlovák Nemzeti Párt feljelentése miatt bíróság elé áll ma Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának stratégiai alelnöke. A szlovákiai magyar politikust azért jelentette fel a Ján Slota vezette kormányerő, mert állítólag fasisztának nevezte e tömörülést egy magyar rádiónyilatkozatában.

Belső vizsgálatot indított a Magyar Gárda elnöke azután, hogy a HVG csütörtöki írása szerint az egyesületnek több olyan vezetője és tagja is van, akiket korábban köztörvényes bűncselekmények, például testi sértés, garázdaság vagy hivatalos személy elleni erőszak miatt jogerősen elítéltek.