Forrás: Demokrata

A főváros felkéri a kerületeket és az ország önkormányzatait, hogy nyilvánítsák nem kívánatosnak a Magyar Gárdát – erről csütörtöki ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség nem vett részt a szavazásban. Ahogy Tarlós István frakcióvezető elmondta: már korábban egyértelműen jelezték, hogy minden szélsőséges megnyilvánulást elítélnek, de nem tartják szükségesnek ezt hetente megerősíteni.

A Magyar Gárda megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy valamennyi akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok és a fővárosban a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek ellen irányul – mondta a közgyűlési vitában Demszky Gábor.

A főpolgármester a Gárda január 18-i, VIII. kerületi demonstrációja kapcsán kifejtette: a demokraták csak akkor tudnak gátat vetni a gárdaszellemnek és az arra épülő agressziónak, ha megmutatják, hogy elítélik a Jobbik és a Magyar Gárda akcióját.

Egy, a főváros fenntartásában lévő középiskola tanulóját január 10-én verte meg egy osztálytársa úgy, hogy a fiú belehalt sérüléseibe. Ezért szervezett demonstrációt az iskola elé január 18-án a Magyar Gárda.

(hirtv.hu)

(Cs.Zs.) 2008-01-31 15:25:53

Comments are closed.