Kezdőlap » JNA24 » JNA - Jewish News Agency

JNA - Jewish News Agency

Az izraeli látogatáson tartózkodó Hiller István kulturális miniszter kedden a Tel Aviv-i magyar nagykövetségen Pro Cultura Hungarica kitüntetésben részesítette Naftali Kraus izraeli írót.

Tudózsidónknak tegnap este megint összeugrott a gyomra. Az idén már a főmazsihisznyik előrejelzése ellenére túlélte március 15-e nyilaszászlós poklát, majd a hivatásos antifasisztákkal, humanistákkal, melegekkel, csendestöbbséggel vállvetve farkasszemet nézett a népitáncosbőrbe bújtatott nácikkal.

Program szerint a Corvin elől indulunk, zsidósan egyszerre két, egymásról mit sem tudó vezetővel: Szegő Andi szociológussal, és Róbert Péter docenssel 🙂 Ez csak 1998-ban derült ki, de a túlélők összevesztek rajta, hogy a cionisták, vagy munkaszolgálatosok csinálták, esetleg valaki más. Az viszont tutti, hogy a lövöldözés nem ez előtt a ház előtt volt, hanem […]

Tudózsidónk az elmúlt hetekben szomorúan látta, és a Sófár portálon is kénytelen-kelletlen dokumentálta, amint a parlamenti pártok megint az ő bőrére csapdlecsacsiznak a zsidókártyával.

A Kósernyolcad felülnézetben

Ezzel a remek programmal felderítheted a zsidónegyed házainak, zsinagógáinak, utcáinak szövevényét.

The project is the first political Jewish project in Second Life.

The project is the first political Jewish project in Second Life.

Látogassátok meg a Sófár Média vadiúj házát a Second Life-ban.

3319 év múltán, 5767 Peszah éjszakáján egy maroknyi pesti zsidó a széder esti vacsora után felkerekedett, és szimbolikusan megjelölte a házakat, illetve a már leromboltak hűlt helyét a zsidónegyed szívében.

Tudózsidónk őszintén bevallja, hogy a zsidóság többségének nevében nyilatkozó főmazsihisznyik tévészózatára azonnal összerottyantotta magát. Azonban alig néhány nap múltán a zsidóság másik nagy többsége nevében nyilatkozó (majdnem) félszáz ellenmazsihisznyik szerencsésen feloszlatta a rettegését, és elhatározta, hogy rettenthetetlen hitsorsosait az ünnep helyszínén interjúvolja meg.

Indiai kommandósok szombat reggel megölték a luxusszállodában elrejtőzött és a végsőkig kitartó terroristákat, amivel lezárult az India pénzügyi fővárosát, Mumbait csaknem hatvan órája rettegésben tartó merényletsorozat.

Kiskunlacházán több ezren gyűltek össze azon a demonstráción, amit az erőszak ellen szervezett a nagyközség – olvasható a velvet.hu-n.

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:35 5769 Kiszlév 2, 2008. november 29.

A Benkó Dixieland Band a Miskolci Nemzeti Színházban mutatja be vidéken először Karácsonyi Mise című produkcióját, a száztagú kórussal és vendégzenészekkel fellépő együttes advent negyedik vasárnapján, december 21-én lép színre – mondta Benkó Sándor az együttes vezetője Miskolcon sajtótájékoztatón szombaton.

Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195 emberéletet követelt. A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból.

Az egykor a világgazdaság szimbólumát megtestesítő World Trade Center hét évvel ezelőtti összeomlása után egy újabb gazdasági szimbólum, Mumbai (a korábbi Bombay) is romokban hever. Az amerikaiak máris indiai 9/11-ként emlegetik az előre megszervezett terrorsorozatot.

Főoldal | | Kontakt | Adomány | Jelentkezés A pénteki gyertyagyújtás időpontja: 15:35 5769 Kiszlév 2, 2008. november 29.

A meggyilkolt tinédzser (halálát sokan a romák számlájára írják) emlékmenetére többen szúró- vágó eszközökkel érkeztek.

A biztonsági erők összesen 610 embert szabadítottak ki az iszlamista fegyveresek által megszállt két nagy szállodából és a zsidó kulturális központból Lezárult szombaton az India pénzügyi fővárosát, Mumbait (Bombayt) csaknem hatvan órán át rettegésben tartó merényletsorozat, amely 195, köztük öt izraeli áldozatot követelt. Indiai kommandósok szombaton reggel megölték a Tádzs Mahal luxusszállodában elrejtőzött és a végsőkig kitartó terroristákat.

Tömegesen, szervezetten és politikai támogatással követte el a magyar rendőrség 2006 őszén azokat a jogsértéseket, melyeknek csak a csodával határos módon nem voltak halálos áldozatai.

A mumbai terrortámadás nyomán a The Daily Telegraph összeállította a világ legveszélyesebb területeinek listáját. Bár a sorrend a brit külügyminisztérium ajánlásai alapján készült, a megállapításai a magyar állampolgárok számára is érvényesek lehetnek.

A vallás lehet egy közösséget összekötő erő, és kapcsolódhat politikához. Az indiai Mumbaiban az al Kaida embereinek tulajdonítják a mészárlást, akikről köztudott, hogy szélsőséges iszlamisták. Az iszlám veszélyezteti a világbékét? A vallás veszélyezteti a világbékét? Az elvakultak veszélyeztetik a világbékét?

A prágai Reflex magazin közölte azt a bizalmas diplomáciai feljegyzést, amely Nicolas Sarkozy francia államfő és Mirek Topolánek cseh kormányfő október 31-i párizsi találkozója során készült.

December 7-én vasárnap este 5 órakor a Szegedi Zsidó Hitközség mutatkozik be ünnepélyesen a Bálint Zsidó Közösségi Házban (Bp., VI. Révay u. 16.). Ebből az alkalomból mutatják be Dusha Béla szegedi fotóművész képeit, a készülő “Élő zsinagóga” albumából. Az ünnepi műsorban fellép Maczelka Noémi zongoraművész, a sz4gdi Akropolisz Táncszínház és Golda Méir Szalonzenekar. A szegedi zsidóság életéről Markovics Zsolt rabbi és dr.

Szombat délután tartott toborzót a Magyar Gárda a Hajdú- bihari Sápon, a rockkocsmában pár tucat ember gyűlt össze.

A mumbai mészárlás egyetlen túlélő támadója, az elfogott Adzsmal Amir Kamal kihallgatásakor azt vallotta, hogy a támadók mind pakisztáni állampolgárok voltak – közölte vasárnap több indiai lap titkosszolgálati körökre hivatkozva.

Az izraeli kormány jóváhagyta 250 palesztin fogoly szabadon engedését izraeli börtönökből, amire Ehud Barak kormányfő e hónapban ígéretet tett Mahmúd Abbász palesztin elnöknek.

Ezt állítják az indiai hatóságok, meg azt, hogy a 183 embert meggyilkoló terroristák Paksiztánból érkeztek.

Az izraeli haditengerészet feltartóztatott hétfőn egy líbiai hajót, amely segélyt szállított volna a blokád alatt tartott Gázai övezetbe – közölte egy palesztin tisztségviselő. A hajót az izraeliek el-Arís egyiptomi kikötőbe irányították – mondta a blokád hatásának enyhítésére létrehozott palesztin népi bizottság vezetője.

A libanoni kormány várhatóan elismeri az önálló palesztin államot, amely még meg sem alakult.