Tudózsidónk őszintén bevallja, hogy a zsidóság többségének nevében nyilatkozó főmazsihisznyik tévészózatára azonnal összerottyantotta magát. Azonban alig néhány nap múltán a zsidóság másik nagy többsége nevében nyilatkozó (majdnem) félszáz ellenmazsihisznyik szerencsésen feloszlatta a rettegését, és elhatározta, hogy rettenthetetlen hitsorsosait az ünnep helyszínén interjúvolja meg.

Elöljáróban el kell árulnunk, hogy a Sófár portál megmondóembere nem járt szerencsével. Félelmet nem ismerő zsidó barátaival valahogy elkerülték egymást, így nem tudta tőlük megkérdezni, tulajdonképpen mit is mond nekik 2007-ben március 15 üzenete, illetve hogy érzik magukat a nyilas zászlók árnyékában. Pedig sportolástól eleddig gondosan megkímélt testét nem kímélve gyalogosan(!) végigkoslatta az összes fővárosi helyszínt.

De menjünk szépen sorjában. Gépjárművét mindenekelőtt, – biztosamibiztos, hisz attól, hogy üldözési mániája van, még nem biztos, hogy nem üldözik – lerakta Budán, a Szabadság(!)-híd tövében.

Már a Nemzeti Múzeumhoz közeledvén, a lehető legváratlanabb helyekről stilizált nyilas szimbólumok leselkedtek sófárnyikunkra.

Miközben a a hermetikusan lezárt Múzeumkertből kizárva, magányosan szédelgett a nyilaszászlók alatt felvonuló, békesen ordítozó tömegben, egy aszfaltrajzoló művészre lett figyelmes.



A mester rövid tűnődés után a „Ne fizesd a rezsidet, döntsük meg a rezsimet” c. művében az „s” betűt „ss”-re javította, a járókelők legnagyobb megelégedésére.

Hősünk útja ezután a találóan elnevezett Március 15-e térre vezetett.

A fővárosi nemtommi által szervezett megemlékezés helyszínét a biztonság kedvéért hermetikusan elzárták a békés polgárok elől, így faji, vallási, nemi és politikai identitásától függetlenül, mindenki együtt ünnepelhetett a nyilaszászlók alatt felvonuló, békésen ordítozó, dobálózó tömeggel. A kiváló hangosításnak hála, jól lehetett hallani a mikrofonjába rettegve kapaszkodó lordmajor reménytelenül bátor beszédének minden szavát. Minden zsidót megnyugtathatunk: aggodalomra semmi ok, hiszen mint megtudtuk, a békés otthonünneplősék sokkal többen vannak az ordítozós kivonulóséknál, ráadásul a testőrök a jelek szerint adott esetben hihetetlenül ügyesen fogják fel felhevült polgártársaik tojászáporát praktikus, golyóálló esernyőikkel és aktatáskáikkal.

Ott osonnak a gondosan összecsavart EU zászlók.

És a tomcat is ott volt.

És pacik is voltak.

A közeli Vörösmarty téren olyan jó hangulat alakult ki, hogy a tudózsidó elhatározta: a wittnermáriával súlyosbított jobbikékkal együtt örökíti meg a zsidó szabadságharcosok emlékét. Tavalyi, identitástolulásos jelmeze olyannyira felkeltette a nemzetközi sajtó figyelmét, hogy erről az aktusról profi, sajtófotógyőztesgyanús felvételt is tudunk mellékelni.

(Fábián Évi felvétele)

A nyilaszászlók alatt békésen ordítozó tömeg ezúttal nem volt kordonok mögé szorítva.

A száguldó riporter ezután a Deák tér felé vette az irányt, ahol megtekintette a Budaházy letartóztatását, ami lényegében néhány ordibáló civilruhás rohangászásából állt a kihalt utcákban. Csalódottan vonaljegyet vásárolt, majd földalattira szállt, pedig ez eddig nem volt szokása. A Hősök terén a holokauszttagadó professzor beszédét csak az hallgathatta meg, aki előbb türelmesen kivárta, amíg a miép-szónokok leleplezik néhány teljesen ismeretlen nevű aljas miép-áruló még aljasabb üzelmeit.

Erre sajnos nem maradt ideje a hírhedt kósernyolcadnyiknak, ezért a nyilaszászlók alatt türelmesen ordibáló, zsidózó tömeget maga mögött hagyva valami jó kis mimikri után nézett. Nem kellett sokat keresgélnie, potom 240 Ft-ért mérték a Szittyakürtöt, melynek lapozgatása rövidesen elismerő pillantásokat váltott ki a milleniumi földalattin.

A katonaviselt, megrögzött fundamentalista hírében álló aktivista megtanulta, hogy ilyen hosszú menetelést csak étlen-szomjan lehet baj nélkül végigcsinálni, ugyanis egy feszülő hólyag a legelszántabb tenniakarást is semmivé foszlatja. Így aztán kissé megrogyva, de törve nem érkezett meg a negyedmilliós főnagygyűlésre.

Ez meg miatúró?

Itt minden eddiginél több nyilaszászló alatt ordítozott a minden eddiginél nagyobb tömeg, de viszont nem zsidóztak, csak idegeneztek. A Tolcsvay-féle Nemzeti Dalra önkéntelenül mozgásba lendültek a forradalmiifjúságinapokon edződött sófárnyik ajkai, de közben akaratlanul átsuhant az agyán, hogy túlbuzgó hittestvérei annak idején esetleg valami fatális félreértés áldozatai lehettek… Eközben a lábikrájánál két, nemzetiszínű szalaggal feldíszített kiskutya vicsorogva egymás torkának esett, de ezt úgyse fogja senki elhinni, ezért inkább le se írom.

Elég az hozzá, hogy a nagy sámánnak a nyilaszászlók erdeje előtt, előre megfontolt szándékkal elkövetett, magyar testvériségtől, nemzeti számonkéréstől csöpögő, jókedvű, ünnepi megemlékező tömeghergelése már a kihalt Múzeum körúton visszhangzott bele a tudózsidó fülébe, ahol csak néhány békésen ténfergő, feketebakancsos, fejkendős, nyilaszászlós megemlékezőt kellett kerülgetnie.

Ezzel az idilli képpel akart búcsúzni a nyájas Olvasótól, azonban a Szabadság(!)-hídról még egy békés demonstrációnak lett váratlanul a szemtanúja. Ugyanis rendőri felvezetéssel több száz, végeláthatatlan sorban hömpölygő, nyilaszászlókkal feldíszített gojmotoros emlékezett békés ordítozással, gépfegyverropogást utánzó durranásokkal az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 159. évfordulójára. Nyugi, nem a pesti Dunaparton. A budai oldalon…

Miután ilyen pechesen elkerülte összes rettenthetetlen hitsorsosát, az elgyötört száguldó riporter kínjában 95 éves, otthon ünneplő nagymamáját hívta fel telefonon, hogy tőle kérdezze meg: „Hogy éreztétek magatokat annakidején a nyilaszászlók árnyékában?” Pillanatnyi csend után érkezett a lakonikus válasz: „Túl lehetett élni…”

(Fábián Évi felvétele)

Seres Attila, JNA – Jewish News Agency
Budapest, Magyarország, Európa, 2007. március 15.

A fotók a szerző felvételei, kettő kivételével, melyeket külön jeleztünk. Minden jog fenntartva.

2 hozzászólás to “Kiküldött tudózsidónk jelenti…”

  1. sofar

    Egyik olvasónk jelezte, hogy a cikkre való hivatkozást többször is kimoderálták az MSZP fórumának ÁRPÁD SÁVOS LOBOGÓ c. topikjából, mondván hogy:

    #14700 moderátor 2007. márc. 21. 20:21
    A „MODERÁLÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK, JAVASLATOK, ÉSZREVÉTELEK” című topicban töröltem Hajos 19736. számú hozzászólását a moderálási elvek V/13. pontja alapján, mert moderálási elvet sértő tartalmú internetes oldalra mutat.

    Ez magyarul kb. azt jelenti, hogy a Sófár Portál az MSZP-ben indexen van…

  2. ofrafan

    Hát, most már legalább láttam a fotódat, kedves sofar… bevallom, kíváncsi voltam rá! Ennyi haszna okvetlenül volt e cikknek…