Kezdőlap » Olvasószoba » Sófár dosszié

Sófár dosszié

Sok a duma? Mi tettekkel bizonyítunk!

A független zsidó hírportál 2003. júniusa óta üzemel. Egyedülállóan fejlett technológiánknak köszönhetően hatalmas információtömeget tálalunk látogatóink számára, gondosan rendszerezett formában, soktízezer (!) oldalon.

A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza kísérleti adását az interneten. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Sétáltál mostanában a zsidónegyedben? Látod, mit történik? Érted, mi történik? Érted történik?

Hungarian Shofar Association – Civil courage revival!

Hyde Park, Sófár dosszié, English, ✡ Hungarian Shofar Association – Civil courage revival! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Too much claptrap? We act instead!

A Sófár Média megszűnt

sofar, 2008. február 10. 21:37  Sófár dosszié, Sófár tallózó, Sófár, ✡ A Sófár Média megszűnt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kedves Olvasónk,

A négyéves zsidó közösségi rádió honlapján rovatok szerint meghallgatható az eddig elkészült összes műsorunk a Hangtárban. A Naptárban időrendben követhető a műsorok rögzítésének menete.

Tudózsidónknak tegnap este megint összeugrott a gyomra. Az idén már a főmazsihisznyik előrejelzése ellenére túlélte március 15-e nyilaszászlós poklát, majd a hivatásos antifasisztákkal, humanistákkal, melegekkel, csendestöbbséggel vállvetve farkasszemet nézett a népitáncosbőrbe bújtatott nácikkal.

Program szerint a Corvin elől indulunk, zsidósan egyszerre két, egymásról mit sem tudó vezetővel: Szegő Andi szociológussal, és Róbert Péter docenssel 🙂 Ez csak 1998-ban derült ki, de a túlélők összevesztek rajta, hogy a cionisták, vagy munkaszolgálatosok csinálták, esetleg valaki más. Az viszont tutti, hogy a lövöldözés nem ez előtt a ház előtt volt, hanem […]

Tudózsidónk az elmúlt hetekben szomorúan látta, és a Sófár portálon is kénytelen-kelletlen dokumentálta, amint a parlamenti pártok megint az ő bőrére csapdlecsacsiznak a zsidókártyával.

A Kósernyolcad felülnézetben

Ezzel a remek programmal felderítheted a zsidónegyed házainak, zsinagógáinak, utcáinak szövevényét.

Az izraeli rádió élő, magyar nyelvű adását minden nap magyar idő szerint 20:45-kor közvetíti a Rádió Zs Jeruzsálemből. A 15 perces műsorokat 2003 októbere óta folyamatosan archiváljuk, így azok bármikor visszahallgathatók a http://www.radiozs.hu/kolisrael címen.

The project is the first political Jewish project in Second Life.

The project is the first political Jewish project in Second Life.

Látogassátok meg a Sófár Média vadiúj házát a Second Life-ban.

3319 év múltán, 5767 Peszah éjszakáján egy maroknyi pesti zsidó a széder esti vacsora után felkerekedett, és szimbolikusan megjelölte a házakat, illetve a már leromboltak hűlt helyét a zsidónegyed szívében.

Tudózsidónk őszintén bevallja, hogy a zsidóság többségének nevében nyilatkozó főmazsihisznyik tévészózatára azonnal összerottyantotta magát. Azonban alig néhány nap múltán a zsidóság másik nagy többsége nevében nyilatkozó (majdnem) félszáz ellenmazsihisznyik szerencsésen feloszlatta a rettegését, és elhatározta, hogy rettenthetetlen hitsorsosait az ünnep helyszínén interjúvolja meg.

“Kérjük, az önkormányzati választások elõtt kalandozzon velünk, pesti zsidókkal néhány órát abban a városrészben, amelynek fõutcája, a Király utca Budapest elsõ kövezett közútja volt, ahol kabarék, színházak tucatjaiban szórakoztak eleink alig egy évszázaddal ezelõtt.

Description: A Sófár Egyesület ötperces villámcsődületet szervez a zsidóbarát zsidónegyedért 2006. augusztus 17-én, este 6 órára, a Herzl térre. A demonstráció résztvevői ébresztőóráik csörgetésével kívánják felhívni a figyelmet az erzsébetvárosi zsidó kulturális értékek védelmének fontosságára. Kinyilvánítjuk, hogy egy patinás zsidónegyed rehabilitációja Európa szivében nem szólhat kizárólag épületekről, lakókról, befektetőkről és városvédőkről. Szól a kakas még. […]

“Mr. George W. Bush

Shofar Media – the independent Jewish news portal

Hyde Park, Sófár dosszié, English, ✡ Shofar Media – the independent Jewish news portal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

The independent Jewish news portal has been active since June 2003. Due to our uniquely developed technology we present a huge quantity of information to our visitors in a carefully systematized way on many tens of thousand (!) pages.

Shofargo – the Jewish companion and company seeker

sofar, 2006. június 15. 22:36  Hyde Park, Sófár dosszié, English, Internetes találka, ✡ Shofargo – the Jewish companion and company seeker bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Shofargo is the newest Hungarian language Jewish companion and company seeker service. In our quickly growing community you will find friends, pen pals and people to talk to, and, sooner or later, perhaps your partner may also appear among us. In our private forum you can freely discuss any topic, get community information, participate in language games and share your problems with others. Several hundreds of people have joined us since November 2005, not only from various regions of the country but from abroad as well. Many have already found their companions, others only look for company. At Shofargo there is a teeming life in every age group.

Radio Zs – the Jewish community radio

Hyde Park, Sófár dosszié, Rádió Zs portál, English, ✡ Radio Zs – the Jewish community radio bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Radio Zs is the first Hungarian language Jewish community radio which has been broadcasting its pilot program on Internet since October 2003. Radio Zs is an unprecedented new non-profit, self-organised and organic media. We have listeners all over the world; several hundreds of people listen to our programs every day.

Kosher neighbourhood – for a living and liveable Jewish quarter

Hyde Park, Sófár dosszié, Zsidónegyed dosszié, English, ✡ Kosher neighbourhood – for a living and liveable Jewish quarter bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Have you taken a walk in the Jewish quarter recently? Can you see what is happening? Do you understand what is happening? Is it happening for you?

A Sófárgó a legújabb, magyar nyelvû zsidó párkeresõ szolgáltatás. Gyorsan gyarapodó közösségünkben barátokra, beszélgetõ- és levelezõtársakra lelsz, s elõbb-utóbb talán a párod is felbukkan közöttünk..

Kósernyolcad petíció

Sófár dosszié, Sófárnyik, Zsidónegyed dosszié, ✡ Kósernyolcad petíció bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
A Kósernyolcad felülnézetben

Aláírók száma:

A Kósernyolcad felülnézetben

Number of signatories:

A Kósernyolcad felülnézetben

“Egy olyan városrész, amely telis-tele lenne kóser éttermekkel, kávézókkal, pubokkal, könyvesboltokkal, galériákkal, utcazenészekkel, stb.. Ahol állandóan zajlana az élet, ahol az utcákon a héber és a magyar beszédbe a világ különböző országaiból idelátogató turisták különböző nyelveinek egyvelege keveredne. Itt lakhatna mindenki, aki zsidó és aki nem, aki vallásos, és aki nem, akinek magyar az anyanyelve, és akinek nem.”

Nagy lelkesen elmentem az Óvás Egyesület konferenciájára a zsidónegyed jövőjéről.

Halljad Izrael – 2007. december 7, 13:30 Kossuth Rádió

Ezen a térképen tartalmaink valóvilágbeli leképezését láthatod. A jelek azokat a helyeket mutatják, melyekhez tartozik bejegyzés.. A térképet az egérrel mozgathatod, valamint bal felső sarokban található kezelőszervekkel zummolhatsz is.

Rohan az idő, és a Sófár Egyesület által elindított zsidó közösségi rádió rövidesen ismét születésnapját ünnepli. A krónikus finanszírozási nehézségekből lassan kilábaló projekt lezárni készül kissé hosszúranyúlt kísérleti, demonstrációs időszakát. Ebből az alkalomból elindítottuk önálló honlapját, ahol megtalálható a rádió műsorrendje, és internetes naplója is, melyben hírt adunk a további fejleményekről.

JÁTÉÉÉK

Az Izraelben megjelenő legendás, magyar nyelvű napilap, az Új Kelet e hétvégi számában lehozta Kiküldött tudózsidónk jelenti… című írásunkat.

Tedd próbára a reflexeidet!

Regisztrált tagjaink számára elindítottuk a csevegő szolgáltatásunkat.

A Fidesz vekkeres tüntetésével kapcsolatban Sófár Egyesület az alábbi közlemény közlését tartja szükségesnek:

Fel kell támasztani a zsidó kulturális egységet, meg kell menteni a városnegyed tömbrehabilitációja elõl azokat a házakat, üzleteket, szórakozó- és közösségi helyeket, amelyek az élõ zsidó kultúrát képviselik – mondta Katona Kálmán a sétát követõ sajtótájékoztatóján, a Blaha Lujza téri MDF-sátor Oxigén kávézójában.

A zsidó kultúra újjáélesztését és megvédését is választási programjának zászlajára tűzi az MDF főpolgármester-jelöltje. Katona Kálmán azután beszélt erről, hogy sétát tett a régi pesti zsidónegyed területén, a VII. kerületben.

Tarlós István a zsidónegyed kérdésében közös platformra került Demszky Gáborral. Ugyanis ma a FIDESZ listavezetője is elutasította a Mazsike és a Sófár meghívását a “jelentős iram miatt”. A három hivatalos jelölt közül így csak az MDF listavezetője fogadta el a pesti zsidók invitálását. Erre a Mazsike elnöksége váratlan fordulattal úgy döntött, hogy “idõpont egyeztetési problémák”-ra hivatkozva visszalép az egésztől.

A Mazsike és a Sófár meghívásának “a megadott idõpontokban – más hivatalos elfoglaltsága miatt – nem tud eleget tenni” a főpolgármester úr. Bár meghívónkban egyértelművé tettük, hogy “elfoglaltságától függõen a hét bármely más napján is örömmel állunk rendelkezésére”, Demszky Gábor a jelek szerint továbbra sem kívánja magát exponálni a zsidónegyedben.

Description: A főpolgármester-jelöltek közül elsőként Katona Kálmán fogadta el a Mazsike és a Sófár Egyesület meghívását a zsidónegyed sétára. Katona Kálmánnal 2006. szeptember 10-én, délután 4 órakor vágunk neki a múlt-, jelen- és jövőidéző kalandozásnak. A séta résztvevőit az MDF jelöltje meginvitálja az RTQ vonósnégyes koncertjére, az MDF Oxigén kávézójába (Blaha Lujza tér)

A Kol Israel magyar nyelvű adásában ma este Ádám Ráchel készített interjút Seres Attilával, a Sófár Média főszerkesztőjével.

1924-ben, a «Rasszvet» (Virradat) két egymást követő számában megjelent két írásában –«Az acélfal» és «Az acélfal etikája», Zsabotinszkij megjövendölte, hogy a zsidók és az arabok egymás mellett élését Palesztinában csak a fizikai elválasztás garantálhatja. Kíméletlen őszinteséggel fejtette ki, hogy miért nem lehet eredményes tárgyalásokat folytatni a palesztinai arabokkal.

Látszólag megtanultuk az arab propagandaleckét. De a lényeget nem tanultuk meg: hogy épp az ellenkező irányba sül el a gyerekszenvedésbizniszfegyver, ha kilóg a lóláb. Pláne, ha akkora, hogy eltakarja a hátteret…

Külső program nélkül, azonnal hallgathatod a Rádió Zs műsorát, ha a lejátszógombra kattintasz:

“Seres Attila a Sófár portál ellenmegmondóembere. Ő is mindent jobban tud, csak ő ilyen alternatív mindentjobbantudó, mert a hivatalos nagyonokosaknál tud mindent jobban. Olyan alternatív figura, aki képes azt gondolni magáról, hogy nem oktathat ki bárkit bármiből, hogy nem tud mindent de mindent mindenkinél jobban, olyan nem van.”

Egy ideje állandóan azt mondják nekem az emberek villamoson, zsinagógában, romkocsmában, emilben, hogy “Sófárkám, ha olyan baromi okosan le tudsz fikázni mindenkit, aki él és mozog a zsébizniszben, ugyan áruld már el nekünk a tuttit!”

“Mr. George W. Bush