Kezdőlap » Sófár tallózó » Fókuszban

Fókuszban

A négyéves zsidó közösségi rádió honlapján rovatok szerint meghallgatható az eddig elkészült összes műsorunk a Hangtárban. A Naptárban időrendben követhető a műsorok rögzítésének menete.

Program szerint a Corvin elől indulunk, zsidósan egyszerre két, egymásról mit sem tudó vezetővel: Szegő Andi szociológussal, és Róbert Péter docenssel 🙂 Ez csak 1998-ban derült ki, de a túlélők összevesztek rajta, hogy a cionisták, vagy munkaszolgálatosok csinálták, esetleg valaki más. Az viszont tutti, hogy a lövöldözés nem ez előtt a ház előtt volt, hanem […]

Tudózsidónk az elmúlt hetekben szomorúan látta, és a Sófár portálon is kénytelen-kelletlen dokumentálta, amint a parlamenti pártok megint az ő bőrére csapdlecsacsiznak a zsidókártyával.

A Kósernyolcad felülnézetben

Ezzel a remek programmal felderítheted a zsidónegyed házainak, zsinagógáinak, utcáinak szövevényét.

Látogassátok meg a Sófár Média vadiúj házát a Second Life-ban.

3319 év múltán, 5767 Peszah éjszakáján egy maroknyi pesti zsidó a széder esti vacsora után felkerekedett, és szimbolikusan megjelölte a házakat, illetve a már leromboltak hűlt helyét a zsidónegyed szívében.

Tudózsidónk őszintén bevallja, hogy a zsidóság többségének nevében nyilatkozó főmazsihisznyik tévészózatára azonnal összerottyantotta magát. Azonban alig néhány nap múltán a zsidóság másik nagy többsége nevében nyilatkozó (majdnem) félszáz ellenmazsihisznyik szerencsésen feloszlatta a rettegését, és elhatározta, hogy rettenthetetlen hitsorsosait az ünnep helyszínén interjúvolja meg.

“Kérjük, az önkormányzati választások elõtt kalandozzon velünk, pesti zsidókkal néhány órát abban a városrészben, amelynek fõutcája, a Király utca Budapest elsõ kövezett közútja volt, ahol kabarék, színházak tucatjaiban szórakoztak eleink alig egy évszázaddal ezelõtt.

Description: A Sófár Egyesület ötperces villámcsődületet szervez a zsidóbarát zsidónegyedért 2006. augusztus 17-én, este 6 órára, a Herzl térre. A demonstráció résztvevői ébresztőóráik csörgetésével kívánják felhívni a figyelmet az erzsébetvárosi zsidó kulturális értékek védelmének fontosságára. Kinyilvánítjuk, hogy egy patinás zsidónegyed rehabilitációja Európa szivében nem szólhat kizárólag épületekről, lakókról, befektetőkről és városvédőkről. Szól a kakas még. […]

“Mr. George W. Bush

Nagy lelkesen elmentem az Óvás Egyesület konferenciájára a zsidónegyed jövőjéről.

Ki volt ez az ember? Milyen kapcsolatban állt a félig-meddig már ismert másik háborús bűnössel, Wass Albert gróffal, aki a legmagyarabbak egyikeként mutatta be a Nemzetőr főszerkesztőjét az amerikai emigrációs köröknek?

Halljad Izrael – 2007. december 7, 13:30 Kossuth Rádió

Országos ünnepségre készülődnek a (szélső)jobboldali pártok és a nemzetiszocialisták„Akik Wasst támadják, leggyakrabban politikai, irodalompolitikai érdekből teszik. Még nem olvastam egyetlen szakmai kritikát sem írásművészetéről. Az ok a zsigeri gyűlöletben, elutasításban rejlik. Kritikusai még sosem mertek szakmai vitára kiállni Wass művészetéről. Talán azért, mert igen kevés érvük lenne…” – idézte Torkos Matild zsurnaliszta Takaró Mihály irodalomtörténészt, a viták kereszttüzében álló néhai náci íróról, Wass Albertről. Merthogy Ő, mint írja, nem ért az irodalomhoz, viszont irodalmi kérdésekben hisz Csurka Istvánnak, a kiváló drámaírónak.

Birobidjan: Zsidó Autonóm Terület Oroszország és Kína határán – videó

sofar, 2007. november 18. 22:41  Fókuszban, Sófár tallózó, JNA - Jewish News Agency, TV2, Video Birobidjan: Zsidó Autonóm Terület Oroszország és Kína határán – videó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mi Birobidjan? Mi? Birobidjan? Vagy Birobidzhan? Ami pedig ennél is furábban cseng, maga a válasz: Zsidó Autonóm Terület, 11 ezer kilométerre, mindössze 70 éves történelemmel, egy Sztálin nevű diktátor „barátságos” holocaustjának eredményeként, Kelet-Szibériában.

A zsidó faj pszichéjét boncoló beszéd és az izraeli elnöknek küldött kurvaanyázó verses üzenet miatt ifjabb Hegedűs Loránt szerint legfeljebb Petőfi Sándort, vagy Szabó Dezsőt lehet perelni. Az október 23-án a Szabadság téri református templom előtt elhangzott szövegeket az egykori miépes lelkész válogatta, hogy rávilágítson az “aktuális problémákra”. A rendszerváltás óta ennél veretesebb zsidózás aligha volt még közterületen.

56 years for Israel

sofar, 2007. október 17. 00:21  Fókuszban, Video 56 years for Israel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nyomban a felszabadulás után a 200/1945. M.E. számú rendeletben, annak 10. §-ában a Magyar Állam vállalta, hogy “Budapest székesfővárosnak a polgári közigazgatásba való bevonásától számított harminc napon belül rendezi a kormány a zsidó vagyonok kérdését”. Ténylegesen nem rendezte. Sem 30 napon, sem 30 éven, sem 60 éven belül. Máig sem. Mivel a háború utáni Magyar Állam az egykori zsidó javak előkerült részének is döntő többségét elsikkasztotta.

Lakótelep épül a Dohány utcai zsinagóga tőszomszédságában!

ingyenebéd nincs, a pártpolitikában se. Ha támaszkodsz valakire, akkor képviselned kell őt. Ha fasisztákra támaszkodsz, akkor fasiszta intézkedéseket fogsz hozni, hogy jóllakasd őket. Ostobák? Irracionális elmebetegek? Alkoholista, beszámíthatatlan, primitív véglények? Nem számít: a markukat tartani van eszük. Olyan nincs, hogy udvarolok a fasisztáknak, aztán nem kapnak semmit.

Meghalt Mark Weil az üzbegisztáni Ilkhom Színház rendezője és művészeti vezetője. Éppen az évadnyitó előadás főpróbájáról tért haza, amikor lakása előtt két álarcos férfi, késekkel és üvegekkel támadt rá. A művész néhány óra múltán belehalt sérüléseibe.

Szabó Zoltán (MSZP) mielőtt beszállt volna autójába füléhez tette a kezét, amikor azt skandálták felé, hogy “hazaáruló, mocskos zsidó”.

konjunktúra idején van pajesz, recesszió idején nincs pajesz. Ennyi az egész.

Sokan hiszik úgy, a karikaturista afféle rajzos mókamester, csupa derű és kacagás az élete. Pedig van, aki épp a szenvedés elől menekül a humorba, a poklot próbálná nevetve feledni. Fülöp György több mint harminc évig mulattatta “FÜL”-szignós vicces grafikáival a Ludas Matyi olvasótáborát, aztán írt vagy húsz gyerekkönyvet. Nemrég viszont megjelentette legkomorabb kötetét, Vészkorszak címmel.

„Ha ma fiatal lennék én is undorodnék”

Harmincöt éve, 1972. szeptember 5-én a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorista csoport izraeli sportolókat ejtett túszul a müncheni olimpián. A tragikus végű akció során 11 izraeli sportoló, öt terrorista és egy német rendőr halt meg.

Rohan az idő, és a Sófár Egyesület által elindított zsidó közösségi rádió rövidesen ismét születésnapját ünnepli. A krónikus finanszírozási nehézségekből lassan kilábaló projekt lezárni készül kissé hosszúranyúlt kísérleti, demonstrációs időszakát. Ebből az alkalomból elindítottuk önálló honlapját, ahol megtalálható a rádió műsorrendje, és internetes naplója is, melyben hírt adunk a további fejleményekről.

Mi készteti a jobboldali újságírókat arra, hogy a nyilas és a náci hagyomány bizonyos elemeit rehabilitálni próbálják, és írásaikkal magukra vonják az antiszemitizmus sok esetben indokolt vádját?

Tomcat a Mokkában zsidózik – Videó

sofar, 2007. augusztus 29. 01:31  Fókuszban, Sófár tallózó, JNA - Jewish News Agency, Video Tomcat a Mokkában zsidózik – Videó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tomcat: “Bárki elolvashatja: ha egy gój elolvassa a Talmudot, azt meg kell ölni.”

Remek időzítéssel, a gárdaavatási hisztériára mintegy jusztis ellencsapásként, a Sirályban ma fesztelen ünnepélyességgel felavatták a maszorti közösség – egyelőre ideiglenesen itt állomásozó – Tóráját. A Mózesegytőlötigre a történelmi egyházak jelenlétének mellőzésével egy zsidó mondott áldást.

Zsidó Nyári Fesztivál 2007. Augusztus 25-Szeptember 9.

sofar, 2007. augusztus 24. 22:00  Mazsihisz, Zsidónegyed dosszié, Kodály Zoltán, Fókuszban, Sófár tallózó Zsidó Nyári Fesztivál 2007. Augusztus 25-Szeptember 9. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Location: