Kezdőlap » Lexikonok » Cionizmus » Antiszemitizmus

Antiszemitizmus

A fajelmélet szélsőséges válfaja, amely a zsidókkal szemben faji gyűlöletet hirdet, ellenszenvet kelt. Az antiszemitizmusnak három fő fajtáját lehet megkülönböztetni: 1. vallási ~, amely a kikeresztelkedéssel megszünik, 2. kulturális ~, amely a zsidók kultúrális életben játszott szerepét kárhoztatja, 3. politikai ~, amely a 19. századtól erősödött meg. Az ~ az ókorban és a középkorban főként vallási formában jelentkezett. A 19. századtól kezdve főként a kispolgárság látta gazdasági helyzete romlásának okát az egyre erősebben asszimilálódó zsidóságban. A politikai ~ a zsidóságban vélte felfedezni a nemzeti közösség etnikai egységének akadályát, ezért kiközösítésére különböző intézkedéseket tartottak szükségesnek. Legszélsőségesebb formájában a náci Németországban a fizikai megsemmisítésben nyílvánult meg.Forrás: cionista.hu

Zsidó temető gyalázásáról tettek fel videofelvételt a legismertebb videomegosztó oldalra. A felvételen szereplő két fiatal rugdossa,köpködi, megpróbálja levizelni a sírköveket.

“A békési rendőrök keresik azoknak az elhunytaknak a hozzátartozóit, akik kegyeletsértés jogcímén feljelentést tehetnek a békéscsabai izraelita temetőben, 2007. július 14-én este kilenc körül készült pornográf képek miatt a két fiatal ellen.”

CSAK ERŐS IDEGZETŰEK INDITSÁK EL!