Kezdőlap » Aréna » Hyde Park

Hyde Park

Sok a duma? Mi tettekkel bizonyítunk!

A független zsidó hírportál 2003. júniusa óta üzemel. Egyedülállóan fejlett technológiánknak köszönhetően hatalmas információtömeget tálalunk látogatóink számára, gondosan rendszerezett formában, soktízezer (!) oldalon.

A Rádió Zs az első magyar nyelvű, zsidó közösségi rádió, 2003. októbere óta sugározza kísérleti adását az interneten. A Rádió Zs egyedülállóan újszerű, civil, önszerveződő, organikus média. A világ minden táján vannak hallgatóink, naponta több százan kísérik figyelemmel műsorainkat.

Sétáltál mostanában a zsidónegyedben? Látod, mit történik? Érted, mi történik? Érted történik?

Hungarian Shofar Association – Civil courage revival!

Hyde Park, Sófár dosszié, English, ✡ Hungarian Shofar Association – Civil courage revival! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Too much claptrap? We act instead!

Program szerint a Corvin elől indulunk, zsidósan egyszerre két, egymásról mit sem tudó vezetővel: Szegő Andi szociológussal, és Róbert Péter docenssel 🙂 Ez csak 1998-ban derült ki, de a túlélők összevesztek rajta, hogy a cionisták, vagy munkaszolgálatosok csinálták, esetleg valaki más. Az viszont tutti, hogy a lövöldözés nem ez előtt a ház előtt volt, hanem […]

3319 év múltán, 5767 Peszah éjszakáján egy maroknyi pesti zsidó a széder esti vacsora után felkerekedett, és szimbolikusan megjelölte a házakat, illetve a már leromboltak hűlt helyét a zsidónegyed szívében.

“Kérjük, az önkormányzati választások elõtt kalandozzon velünk, pesti zsidókkal néhány órát abban a városrészben, amelynek fõutcája, a Király utca Budapest elsõ kövezett közútja volt, ahol kabarék, színházak tucatjaiban szórakoztak eleink alig egy évszázaddal ezelõtt.

“Mr. George W. Bush

Shofar Media – the independent Jewish news portal

Hyde Park, Sófár dosszié, English, ✡ Shofar Media – the independent Jewish news portal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

The independent Jewish news portal has been active since June 2003. Due to our uniquely developed technology we present a huge quantity of information to our visitors in a carefully systematized way on many tens of thousand (!) pages.

Shofargo – the Jewish companion and company seeker

sofar, 2006. június 15. 22:36  Hyde Park, Sófár dosszié, English, Internetes találka, ✡ Shofargo – the Jewish companion and company seeker bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Shofargo is the newest Hungarian language Jewish companion and company seeker service. In our quickly growing community you will find friends, pen pals and people to talk to, and, sooner or later, perhaps your partner may also appear among us. In our private forum you can freely discuss any topic, get community information, participate in language games and share your problems with others. Several hundreds of people have joined us since November 2005, not only from various regions of the country but from abroad as well. Many have already found their companions, others only look for company. At Shofargo there is a teeming life in every age group.

Radio Zs – the Jewish community radio

Hyde Park, Sófár dosszié, Rádió Zs portál, English, ✡ Radio Zs – the Jewish community radio bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Radio Zs is the first Hungarian language Jewish community radio which has been broadcasting its pilot program on Internet since October 2003. Radio Zs is an unprecedented new non-profit, self-organised and organic media. We have listeners all over the world; several hundreds of people listen to our programs every day.

Kosher neighbourhood – for a living and liveable Jewish quarter

Hyde Park, Sófár dosszié, Zsidónegyed dosszié, English, ✡ Kosher neighbourhood – for a living and liveable Jewish quarter bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Have you taken a walk in the Jewish quarter recently? Can you see what is happening? Do you understand what is happening? Is it happening for you?

(Bp., 1912. jún. 5. – Vannes, 1984. aug. 19.): író, szerkesztő, Baumgarten-díjas (1939). Középisk.-i tanulmányait a Bp.-i Kegyestanítórendi Főgimn.-ban végezte (1922-30), majd 1930-31-ben a műegy.

“Mozgalmat kell teremteni. A jelszavunk egyszerű: haza akarunk menni”

Nem mérgezték meg

Semjén Zsolt nem először kényszerült kínos magyarázkodásra. Két éve az elhíresült “szakállas bácsizás” után próbálta védeni a védhetetlent, most pedig azért, mert – szintén az SZDSZ kapcsán, s újra a sima férfiarcot proponálva – arról beszélt, hogy ha “van konjunktúra, van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz”.

New York-i zsidó zarándokok autóját dobálták meg Olaszliszkán – írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: az eset még nyár végén történt. 8-14 éves roma gyerekek kövekkel támadták meg a budapesti taxit, amelyben az amerikai magyarok ültek.

Felhivom a figyelmet a nepszava irasara.

Hajos, 2007. szeptember 24. 19:09  Hyde Park Felhivom a figyelmet a nepszava irasara. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

http://www.nepszava.hu/PrintArticle.asp?ArticleID=954671

Lakótelep épül a Dohány utcai zsinagóga tőszomszédságában!

2007. szeptember 24. 9:47

Az iráni elnök kifejezetten nagyra értékeli, hogy nemcsak fogadja, hanem meg is hallgatja őt Amerika. A vasárnap New Yorkban érkezett Mahmoud Ahmedineszád először ma a Columbia egyetemen tart előadást, ahol állítólag a nem fogja kímélni a vitát levezető egyetem elnöke a kérdéseket illetően, kedden pedig az ENSZ őszi ülésszakának kezdetén szólal fel.

2007.09.24., 2007. évfolyam, 38. szám

Népszabadság * Hírösszefoglalónk * 2007. szeptember 24.

“Fasizálódó Magyarország”, “a nácizmus térhódítása Magyarországon”, “szélsőjobboldali akciócsapatok terjedő garázdálkodása”, “a fasizmus térnyerése” – ilyen és hasonló jajkiáltások sora volt olvasható az elmúlt hetekben, a Magyar Gárda színre lépése óta a demokratikus sajtó különböző orgánumaiban. De vajon tényleg ennyire drámai-e a helyzet, vagy csupán egy optikai csalódás áldozatai azok, akik náciveszélyt kiáltanak, a rasszizmus és a gyűlölet kétségkívül mind látványosabbá váló jeleit megtapasztalva.

2007. szeptember 22. 14:09

Fotó: Népszava-archív Semjén Zsolt, a kereszténydemokrata párt elnöke és frakcióvezetője a parlament őszi ülésszakának nyitónapján a miniszterelnök beszédére reagáló felszólalásával arra kényszerít, hogy így Tisri hó elején a zsidó újévre inkább mint Jom hadinre, azaz az “Ítélet napjá”-ra gondoljak, és ne egyszerűen Ros hasonót, az év fejét ünnepeljem zsidó testvéreimnek sáná továt kívánva.

Boldog napok helyett

Madonna a zsidó újévet Izraelben ünnepelte Simon Peresz izraeli elnök társaságában. A katolikus vallásba keresztelt énekesnő, kinek művészneve a legjobban talán a “Miasszunyunk” kifejezéssel adható vissza (az olasz “Ma” – enyém, “Donna” – asszony szóösszetétele) egy Kabbala-konferenciára érkezett a Szentföldre.

Néhány napja az utca söpredéke rendőrök szeme láttára minden következmény nélkül, többször is leköphette a törvényhozás előtt az Országgyűlés egyik demokratikusan választott képviselőjét. Nemcsak úgy elszigetelt, spontán módon, ahogy az jobb helyeken bárkivel megeshet, hanem szervezetten, jól előkészítetten, politikai programként. Ez akkora port sem vert fel Magyarországon, mint egy kutya eltűnése Rákospalotán.

Németh György, Budapest

Semjén Zsolt eláll a felszólalását antiszemitának nevező újságíró beperlésétől, mert az csak véleményt fogalmazott meg.

Ugye az nem lehet, hogy a legfőbb népképviseleti szerv tagjai szánalmasan viselkednek? Hogy néhány fenyegető sms-től inukba száll a bátorságuk? Hogy komolyan veszik nem létező szervezetek nem létező parancsnokait? Hogy a rendőrök szájtátva nézik, amint képviselőket inzultálnak a Parlament előtt? Hogy zsidóznak a köpködő “forradalmárok”, az még hagyján (?), de dobálóznak is – sörösüvegekkel, földlabdákkal, ami csak a kezük ügyébe kerül.

Figyelemfelkeltésnek szánta a békéscsabai zsidó hitközség sárga csillagos akcióját a városban tervezett Magyar Gárda-rendezvény ellen – mondta lapunknak a hitközség elnöke.

Ugye az nem lehet, hogy a legfobb népképviseleti szerv tagjai szánalmasan viselkednek? Hogy néhány fenyegeto SMS-tol inukba száll a bátorságuk? Hogy komolyan veszik nem létezo szervezetek nem létezo parancsnokait? Hogy a rendorök szájtátva nézik, amint képviseloket inzultálnak a Parlament elott? Hogy zsidóznak a köpködo forradalmárok, az még hagyján (?), de dobálóznak is – sörösüvegekkel, földlabdákkal, ami csak a kezük ügyébe kerül.