Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Wallenberg, Raoul

Wallenberg, Raoul

magyar zsidók ezreinek megmentője

Raoul Wallenberg

Wallenberg, Raoul, ✡ Raoul Wallenberg bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két hátizsákkal egy kabáttal és egy revolverrel felszerelkezve érkezett Budapestre 1944. július 9-én Raoul Wallenberg, hogy bekapcsolódjon a halálra szánt budapesti zsidók mentésébe.

Népszabadság * olvasói levelek * 2007. október 20.

Mottónk: “A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot”

A nyilas korszak áldozataira emlékeztek mintegy ezren vasárnap Budapesten, a Szent István parki Raoul Wallenberg-emlékműnél.

A magyar hungaristák hatalomátvételének 63. évfordulóján a nyilas korszak áldozataira emlékeztek mintegy ezren vasárnap Budapesten, a Szent István parki Raoul Wallenberg-emlékműnél.

A nyilas hatalomátvételre és a nyilas korszak áldozataira emlékezett tegnap több civil szervezet Budapesten a Szent István parkban lévo Raoul Wallenberg-szobornál. A nyilas hatalomátvétel 63. évfordulójának szervezoi szerint 1944. október 15-ével az ország modern kori történelmének legsötétebb, legszomorúbb idoszaka kezdodött. A nyilas hatalomátvétel után Szálasi Ferenc parancsára több mint ötvenezer zsidót indítottak útnak gyalogosan, illetve vonattal a németországi haláltáborok felé.

A nyilasok áldozataira emlékeztek Budapesten

A nyilas korszak áldozataira emlékeztek vasárnap ezren Budapesten, a Szent István parkban található Raoul Wallenberg-emlékműnél. Az 1944. október 15-i magyarországi nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen Iványi Gábor metodista lelkész azt mondta: “két-három emberöltővel a borzalmak után fáradni kezd még az igazán felzaklatott emlékezet is; megint elképzelhetőnek tűnik az, hogy különbséget tegyünk ember és ember között, (…

A politika felelőssége

A nyilas-korszak áldozataira emlékezik ma több civil szervezet Budapesten, a nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából.

A nyilas korszak áldozataira emlékezik több civil szervezet ma délután Budapesten, a nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából.

A nyilas korszak áldozataira emlékezik több civil szervezet ma délután Budapesten, a nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából.

A nyilas korszak áldozataira emlékezik több civil szervezet ma délután Budapesten, a nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója alkalmából. “A tragédia napjára emlékezünk 1944. október 15-re, amikor a nyilas hatalomátvétellel kezdetét vette modernkori történelmünk legsötétebb, legszomorúbb időszaka” – olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A nyilas korszak áldozataira emlékezik október 14-én vasárnap 17:00 órától, több civil szervezet a budapesti Szent István parkban, Raoul Wallenberg szobránál. A megemlékezés oka, hogy hétfőn lesz a nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója.

Népszabadság * Hírösszefoglalónk * 2007. október 13.

NOL * Népszabadság Online * 2007. október 13.

A nyilas korszak áldozataira emlékezik vasár­nap több civil szervezet a budapesti Szent István parkban, Raoul Wallenberg szobránál. A megemlékezés oka, hogy hétfőn lesz a nyilas hatalomátvétel 63. évfordulója. “A tragédia napjára emlékezünk, 1944. október 15-re, amikor a nyilas hatalomátvétellel kezdetét vette modern kori történelmünk legsötétebb, legszomorúbb időszaka” – olvasható a szervezők felhívásában.

A hatvankét éve történt nyilas hatalomátvétel nyomán bekövetkezett tragédiára emlékeznek társadalmi szervezetek október 14-én vasárnap a budapesti Szent István Parkban, a Wallenberg szobornál.

NOL * Népszabadság Online * 2007. október 10.

Raoul Wallenberg, a második világháború éveiben Magyarországon zsidók ezreit megmentő svéd diplomata sorsával kapcsolatos fotókat és dokumentumokat adott át szerdán Moszkvában Nyikolaj Patrusev, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója Berl Lazar orosz főrabbinak.

Raoul Wallenberg