Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Kertész Péter

Kertész Péter

.

Cirkuszi akrobata, filozófia és

A zsidó hagyományokkal és kultúrával, közte a zenével, a konyhával és a vallással ismerkedhetnek meg a fiatalok – zsidók és nem zsidók – a Limmud-Keset (tanulás-szivárvány) fesztiválon péntektől vasárnapig Budapesten, a Normafánál.

NOL * Népszabadság Online * 2008. február 21.

“Méltatlannak” ítélte Kertész Péter és Róbert László “beadványát” a beregszászi zsidók bevagonírozásában részes egykori csendőrtiszt, Kecskési Tollas Tibor ügyében “különösen annak súlyához képest” a MÚOSZ Örökös Tagok Testülete, amely szerint az ügyben “új elem nem merült fel”, ezért nem is lát okot rá, hogy bármilyen lépést tegyen.

NOL * Népszabadság Online * 2008. február 21.

NOL * Tamás Tibor * 2008. február 21.

A Népszava 2008. február 2-i számában, a Szerintem rovatban közöltük Kertész Péternek és Róbert Lászlónak, két Pulitzer-emlékdíjas újságírónak a MÚOSZ elnökségéhez címzett levelét, amelyben azt fejtegették, hogy Kecskési Tollas Tibor elhunyt hírlapíró szerintük méltatlan az újságíró-szövetség örökös tagságára. Véleményüket azzal indokolták, hogy Kecskési Tollas csendőrtisztként Beregszászon részt vett zsidók deportálásában. Erre a levélre dr.

Mi, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai, a következő levelet intéztük a szövetség elnökségéhez:

A könyvújdonságokat az Írók Boltjának (Budapest VI., Andrássy út 45.) segítségével adjuk közre. A listát összeállította: Négyesi Móni.

A 2008. évi Évkönyvben, az elmúlt évekhez hasonlóan, az elhunyt örökös tagok között olvashatjuk Kecskési Tibor és Tollas Tibor nevét, miközben vélhetõen ugyanarról a néhai kollégáról van szó. Ilyenformán a kétes múlttal rendelkezõ Kecskési Tollas Tibor – valójában róla van szó – kétszeresen is rászolgált a halhatatlanságra, amire halandó esetében ez ideig nem volt példa.

600-700-an jelentek meg vasárnap délután a Városligeti Műjégpályán megrendezett családi Hanuka ünnepségen. Köves Slomó vezető rabbit csütörtök este a szentendrei közösség, 25 fő látta vendégül a hanukai gyertyagyújtásra. A szervezésért külön dicséret illeti Kertész Pétert, Benkő Balázst és Kórodi Pétert. Az izraeli nők a Hanna-klubban szerdán, míg a magyarok vasárnap este ünnepeltek. Hétfőn este Köves Slomó a lakásán látta vendégül a közösség reménységeit, a jövő fiatal generációját.

Alábbiakban közöljük a nyertes pályázatokat és az elnyert támogatás nagyságát. A nyertes pályázatokhoz sikeres megvalósítást kívánunk

Népszabadság * olvasói levelek * 2007. november 7.

Meggyalázta az 1956-os forradalom emléknapját a Budapest Szabadság téri Református Egyházközség lelkésze, ifj. Hegedűs Lóránt.

Népszabadság * olvasói levelek * 2007. október 20.

Népszabadság * Kertész Péter * 2007. október 5.

Aki komoly embernek tartja magát, az nem névsorokkal takarózik, hanem megmagyarázza, miért bélyegezte meg Semjén Zsolt KDNP-elnököt – közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Róna Péter, az ELTE tanára korábban azt mondta a Népszavának, hogy Semjén múlt hétfői parlamenti beszéde antiszemita volt, és bejelentette, vállalja, hogy ezért a minősítésért a KDNP-elnök beperelje. Semjén ugyanis közölte, bepereli Szakonyi Péter újságírót, amiért egy tévéműsorban antiszemitának minősítette felszólalását.

Aki komoly embernek tartja magát, az nem névsorokkal takarózik, hanem megmagyarázza miért bélyegezte meg Semjén Zsolt KDNP-elnököt – közölte Halász Zsuzsa, a párt szóvivője. Róna Péter, az ELTE tanára korábban azt mondta a Népszavának, hogy Semjén múlt hétfői parlamenti beszéde antiszemita volt, és bejelentette, vállalja, hogy ezért a minősítésért a KDNP-elnök beperelje. Semjén ugyanis közölte, bepereli Szakonyi Péter újságírót, amiért egy tévéműsorban antiszemitának minősítette felszólalását.

Aki jó hírnévre tart igényt, az ilyen antiszemita beszédet nem mond – nyilatkozta lapunknak Róna Péter, az ELTE tanára, miután Semjén Zsolt közölte, bepereli Szakonyi Pétert. Újságíró kollegánk ugyanis az egyik kereskedelmi televízió műsorában antiszemitának minősítette a KDNP-elnök hétfői parlamenti felszólalását. Róna egyetért a minősítéssel, vállalja, hogy a pártvezető beperelje. Rajta kívül sokan állnának egy ilyen per elé, nevüket, véleményüket – ígéretünkhöz híven – közzétesszük.

Aki jó hírnévre tart igényt, az ilyen antiszemita beszédet nem mond – nyilatkozta lapunknak Róna Péter, az ELTE tanára, miután Semjén Zsolt közölte, bepereli Szakonyi Pétert. Újságíró kollégánk ugyanis antiszemitának minosítette a KDNP-elnök hétfoi parlamenti felszólalását. Róna egyetért a minosítéssel, vállalja, hogy a pártvezeto beperelje. Rajta kívül sokan állnának egy ilyen per elé.