Forrás: Stop!

A zsidó hagyományokkal és kultúrával, közte a zenével, a konyhával és a vallással ismerkedhetnek meg a fiatalok – zsidók és nem zsidók – a Limmud-Keset (tanulás-szivárvány) fesztiválon péntektől vasárnapig Budapesten, a Normafánál.

A fesztivál megálmodói fontosnak tartják, hogy minden résztvevő megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot – mondta el az MTI-nek Somogyi Zsófia szervező.

Lesznek filozófiai, vallási, történelmi tárgyú előadások, Vitray Tamással Kertész Péter fog beszélgetni. A férfiak a konyhában című programra elmegy Váncsa István, az Élet és Irodalom újságírója és főzni is fog.

Bemutatják szombaton Fűszeres Eszter (ezen a néven publikálja receptjeit blogjában) hézagpótló szakácskönyvét, a Fűszer és lélek címűt, amelyben egyesíti a tradicionális zsidó konyhát a 21. századi konyhai technológiával.

Lesz tartásjavító gerinctorna és gyerekeknek cirkuszi akrobata tanítja majd a mutatványokat. Ugyancsak a gyerekeknek szinkronstúdiót állítanak föl, ebben a kicsik mesefilmet szinkronizálhatnak.

Comments are closed.