Kezdőlap » JNA24 » Stop!

Stop!

Huszonhét galéria 18 programja, 6 új kiállítás, tárlatvezetések, előadások és koncertek várják az érdeklődőket a 10. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti galériás negyedben, az ötödik kerületi Falk Miksa utcában és környékén csütörtökön – közölte a rendezvény kommunikációs referense az MTI-vel.

Szlovákia egyelőre nem írja alá az úgynevezett kazettás bombák betiltásáról szóló nemzetközi szerződést – jelentette be szombaton Ján Kubis, szlovák külügyminiszter. A régi típusú fürtös bombákat azonban a szlovák hadsereg fokozatosan kivonja fegyverzetéből.

Britney Spears – Fotó: Getty Images

A közel kétszáz halálos áldozattal járó mumbai (bombayi) terrortámadások miatt benyújtotta lemondását vasárnap az indiai belügyminiszter – közölték kormányzati források.

A mumbai mészárlás egyetlen túlélő támadója, az elfogott Adzsmal Amir Kamal kihallgatásakor azt vallotta, hogy a támadók mind pakisztáni állampolgárok voltak – közölte vasárnap több indiai lap titkosszolgálati körökre hivatkozva.

A nigériaiaktól mindig lehet szerezni…

Európa országai közül Spanyolországban a legszorosabbak a családi kapcsolatok – állapította meg az Európai Bizottság egyik tanulmányában.

A csehországi romák tömeges külföldre távozásával kell számolni, ha a kormány nem lép fel határozottan a jobboldali szélsőségesek ellen – figyelmeztette Mirek Topolánek kormányfőt pénteken egy észak-morvaországi roma civil szervezet.

Németországban a szövetségi, illetve a tartományi hatóságok továbbra sem egységesek abban, miként lépjenek fel a szélsőjobboldali Német Nemzeti-demokrata Párttal (NPD) szemben.

Ha férjed, feleséged vagy más családtagod nemrégiben hunyt el, némi félelemmel várhatod az ünnepeket.

Indiai, marokkói, askenázi (nyugati zsidó) és kurd sóletet (babos étek) is megkóstolhatnak az érdeklődők vasárnap a Zsidó gasztronómiai fesztiválon, a Király utcát a Dob utcával összekötő Gozsdu udvarban.

Az Amerikai Magyar Szövetség (AHF) a washingtoni látogatáson tartózkodó Ján Kubis szlovák külügyminiszternek pénteken küldött levelében aggodalmát fejezte ki “a szlovákiai magyar kisebbséggel szembeni intoleráns és diszkriminatív politika és lépések” kapcsán.

Magyarország gazdaságilag csődbe jutott, s ezért exportálja problémáit Szlovákiába – állítja a pozsonyi kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota a SITA hírügynökségnek szombaton adott interjújában.

Václav Havel volt cseh államfő egy olasz lapnak adott interjújában bírálta Nicolas Sarkozy francia államfőt, az Európai Unió soros elnökét, aki szerinte hajlamos arra, hogy előbb beszéljen, s csak utána gondolkodjon.

Barack Obama komolyan veszi a közel-keleti béke megteremtését – mondta Mahmúd Abbász palesztin elnök szerdán Budapesten.

Obamára világszerte óriási nyomás nehezedik

Vádat emeltek két fiatal amerikai neonáci ellen szerdán Tennessee szövetségi államban, amiért halálosan megfenyegették Barack Obamát még elnökké választása előtt – vált ismertté igazságszolgáltatási forrásból.

A szlovák-magyar viszony megoldásának kulcsa már nem Fico és nem is Gyurcsány, hanem az MKP-vezetés kezében van – írta csütörtökön a pozsonyi Pravda, amely azzal vádolta meg Csáky Pált, hogy harci riadót fújt.

Lemondásra szólította fel Robert Kalinák szlovák belügyminisztert Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke csütörtökön a szlovák parlamentben a szombati dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzésen történt rendőrattak miatt, különös tekintettel arra a körülményre, hogy Nyitracsehiben csütörtökön reggel “Halál a magyarokra” feliratra bukkantak a községi autóbusz-megálló falán.

Felháborítónak nevezte a vatikáni államtitkárság vezetője (kormányfő) azokat a vádakat, hogy XII. Pius pápa szemet hunyt a holokauszt felett.