Forrás: Stop!

Huszonhét galéria 18 programja, 6 új kiállítás, tárlatvezetések, előadások és koncertek várják az érdeklődőket a 10. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti galériás negyedben, az ötödik kerületi Falk Miksa utcában és környékén csütörtökön – közölte a rendezvény kommunikációs referense az MTI-vel.

A Körmendi Galéria az Európai Iskola fiataljainak sorában címmel Sugár Gyula festőművész emlékkiállításával, a Memoart Galéria Kelemen Károly Búcsú a modernizmustól című fotótárlatával várja az érdeklődőket – tájékoztatott Andrási Kata.

A Decker Antikban Kovács István Jenő Prima matéria című kiállítása nyílik, amely az egykori alkimisták állandó kísérleteinek alapanyagaira, a homokra és a szűzföldre utal. Kovács Lehel Csak a táj című tárlata az Art Factory Galéria II-ben tekinthető meg, a Stereo Gallery Ez a mai fiatalság című kiállításával szórakoztatja az érdeklődőket.

Az Erdész és Makláry Fine Arts a december 9-én megrendezendő aukciójának anyagát saját galériájában valamint a szomszédos Bardoni Interieurben mutatja be. Az árverésen Rodin vagy Giacometti egy-egy kis szobrát, Dalí és Miró munkáit is megtalálhatják a hozzáértők a tételek között.

A Mission Art Galéria VIII. pénteki képzőművészeti aukciójának darabjai is megtekinthetők az este, az aukció különleges darabja Rippl-Rónai József Öreg hölgy ibolyával című festménye.

A programon először résztvevő Stoll,Art Galéria Etnomád című, Krieser Erika bőrműves iparművész és Raab Rózsa textilművész nomád motívumokat hordozó tárgyait felvonultató kiállításra invitálja a publikumot, s a fesztiválon ugyancsak első alkalommal szereplő RaktArt az izraeli Sharon Pazner Fragile című kiállítását tárja az érdeklődők elé.

A Múzsa Galériában Rác András festő- és mozaikművész alkotásai ezen az estén láthatók utoljára, a Pintér Sonja Galériában kortárs művekből válogatott kiállítás várja a nagyközönséget, a Joan ékszerüzletben pedig az LGT-ihlette Loko-motívumok ékszersorozat, vagy a csak itt kapható perui ezüst ékszerek szemlélhetők meg.

A Haas Galéria és Kiállítóteremben látható Barcsay-emlékkiállításhoz kapcsolódik a KUT-klub, amely olyan neves festőművészeket lát vendégül, mint Deim Pál, Balogh László és Konok Tamás. A Dénes Galériában Dénes Sándor, az Első Pesti Szőnyegtársaság elnöke a nemzetközi trendekbe vezeti be a hallgatóságot a szőnyeg mint műtárgy piacán. A három kínai császár címet viseli Sam Havadtőynek a B55 Kortárs Galériában látható tárlata, amelyen két kínai témájú sorozat tekinthető meg.

A Pintér Antikban délután a 13 éves Gerlóczy Zsigmond jazz-improvizációit, majd este Irmai Kálmán Németországban élő zongoraművész Edward Grieg Lírai darabok és Liszt Ferenc Vándorévek, Svájc című sorozatokból válogatott koncertjét hallgathatják az érdeklődők.

Comments are closed.