Kezdőlap » JNA24 » Mazsihisz

Mazsihisz

Bár kevesebb támogatásra számíthatnak idén a szervezők, 30 százalékkal olcsóbbak lesznek a XI. Zsidó Nyári Fesztivál belépői. Az augusztus végén kezdődő rendezvénysorozat díszvendégének Steven Spielberg amerikai filmrendezőt kérték föl – hangzott el a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón.

Szeptember 17-én választ új vezetőt a legnagyobb izraeli kormánypárt, és a győztes novemberig új kormányt alakít – jelentette az izraeli közszolgálati televízió.

A győri önkormányzat “vezetése, ahogy eddig, úgy a jövőben is elhatárolódik minden szélsőséges eszmeiséget képviselő, a gyűlöletkeltésre és más emberek megfélemlítésére irányuló magatartást és véleményt valló politikai vagy civil szervezettől, egyesülettől, illetve csoportosulástól” – áll Borkai Zsolt csütörtöki közleményében.

Késő estébe nyúló, viharos testületi ülés után csütörtökön kiderült: ifjabb Hegedűs Lórántné Kovács Enikő, budakeszi alpolgármestere nem hajlandó távozni tisztségéből

Megemlékezést tartottak a II. világháború magyar zsidó mártírjainak budapesti Wesselényi utcai emlékművénél az Emanuel Alapítvány rendezésében vasárnap.

Jeruzsálemben néhány hete új, magyar kapcsolatokkal bíró ékszerbolt nyitotta meg kapuit.

Hatvannégy évvel ezelőtt, 1944. július 4-én 4228 zsidó származású magyar embert hurcoltak el Szombathelyről, indítottak útnak vasúti vagonokba zsúfolva Auschwitzba és más haláltáborokba, hogy megöljék őket.

Egy Tel-Avivi lakásban évtizedeken át rejtegetett dokumentumok fényt deríthetnek Franz Kafka életének rejtélyeire.

Már megint a szélsőjobb randalírozásával sikerült bekerülnünk a nyugati médiába. Több nyugat-európai médium is beszámolót közölt a tegnapi, erőszakba fulladt melegfelvonulásról.

Alábbiakban közöljük a 2008. június 24-én a pályázati bizottság által elfogadott pályázatok listáját, és az elnyert támogatás összegét. A pályázati célok megvalósításhoz eredményes munkát kívánunk

Súlyos összecsapásokba torkollhat Olaszliszkán a provokáció és cigányok elleni nyílt uszítás – hívta fel a figyelmet nyílt levélben a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke és az olaszliszkai roma önkormányzat elnöke, miután a Gój Motorosok Egyesülete kedd estétől kétnapos túrát és “meglepetés bulit” szervezett Olaszliszkára.

A négy történelmi egyház egyöntetűen üdvözölte az Alkotmánybíróság határozatát, amely az egyházi közoktatási intézmények normatív finanszírozását meghatározó közoktatási törvény egy részletét felülbírálta.

Egy építkezésről ellopott kotrógéppel támadott a jeruzsálemi járókelőkre egy palesztin munkás. A munkagéppel véghezvitt vérengzésnek a rendőrök vetettek véget, akik lelőtték a férfit.

A magántulajdonban lévő, felújításra szoruló kőszegi zsinagóga megmentése érdekében alapítványt kell létrehozni, amely a tulajdonjogot a Vas megyei önkormányzatnak szerezné meg, alapítói között pedig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Maszihisz) is szerepelne – mondta Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója az MTI megkeresésére.

Nemzetközi jogász szakmai fórumot hív össze Suchman Tamás a Büntető törvénykönyv (Btk.) módosításának kidolgozására

Még csak pár hete fordult célegyenesbe az amerikai elnökválasztási hadjárat, a cyberháború viszont valódi övön aluli ütésekkel máris elkezdődött.

Az Anschluss után az antiszemita magyar politikusok az antiszemita német politikusok kedvében (és széles magyar tömegek kedvében) is akartak járni és a Képviselőház elé terjesztették a “társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról” szóló törvényjavaslatot.

Szeretetteink azt kérték ne szombaton – 1944. június 17-én – zsúfolják a marhavagonokba és vigyék a halálba őket, de nem volt kegyelem számukra az őrült gyilkosok kezei között.

Kedves olvasóközönségünk, a mai naptól az interneten is elérhető az Új Élet, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének lapja.

Június 29-én a JDC Magyarország, a Judafest rendezvénysorozat első állomásaként Vircsaft néven egész napos utcafesztivált rendez. A rendezvény színesen és vidáman mutatja be a mindennapi zsidó életet.