Forrás: Mazsihisz

Szeptember 17-én választ új vezetőt a legnagyobb izraeli kormánypárt, és a győztes novemberig új kormányt alakít – jelentette az izraeli közszolgálati televízió.

Forrás: MTI

2008. július 10.

Erről a korrupció gyanúja miatt eljárás alatt álló Ehud Olmert miniszterelnök és legnagyobb riválisa, Cipi Livn külügyminiszter kötött egyezséget, és a Kadima vezetősége csütörtökön véglegesíti a megállapodás eredményét. Általános várakozás szerint Olmert ismét indulni fog a pártelnökségért, bár hivatalosan még nem nyilatkozott szándékáról. Egyes értékelések szerint az Olmert-Livni egyezség azt jelenti, hogy ha az előbbi nem vesz részt a pártelnök-választáson, akkor gyakorlatilag beleegyezik abba, hogy véget érjen miniszterelnöksége.

Ehud Olmert a múlt hónapban, a Kadima legnagyobb koalíciós partnerével, a Munkapárttal kötött megállapodás keretében egyezett bele a pártelnök-választás előrehozásába. A Munkapárt előzőleg lemondásra szólította fel Olmertet és azzal fenyegetőzött, hogy kilép a koalícióból és új választásokat kényszerít ki.

Comments are closed.