Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Mezei András

Mezei András

.

Kedves olvasóközönségünk, a mai naptól az interneten is elérhető az Új Élet, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének lapja.

Népszabadság * Rab László * 2008. június 19.

Farkasréti zsidó temetőben

Mezei András József Attila-díjas írótól, költőtől június 11-én, szerdán 11:00 órakor vesznek végső búcsút Budapesten, a Farkasréti zsidó temetőben közölte Mezei Gábor, az író fia.

Kulturális hírek

Életének 78. évében elhunyt Mezei András József Attila-díjas író, költő, közölte Mezei Gábor, az író fia. Mezei András péntek délután, trogikus hirtelenséggel hunyt el a budapesti Szent János Kórházban. Temetéséről később intézkednek.

Életének 78. évében elhunyt Mezei András József Attila-díjas író, költő – közölte Mezei Gábor, az író fia.

Életének 78. évében elhunyt Mezei András József Attila-díjas író, költő – közölte Mezei Gábor, az író fia. Mezei András péntek délután tragikus hirtelenséggel hunyt el a budapesti Szent János Kórházban. Temetéséről később intézkednek.

Mezei András, József Attila- és Arany János-díjas írónk 78 éves volt.

Életének 78. évében elhunyt Mezei András József Attila-díjas író, költő – közölte Mezei Gábor, az író fia az MTI-vel. Mezei András péntek délután, targikus hirtelenséggel hunyt el a budapesti Szent János Kórházban. Temetéséről később intézkednek.

Életének 78. évében elhunyt Mezei András József Attila-díjas író, költő, közölte Mezei Gábor, az író fia. Mezei András péntek délután, tragikus hirtelenséggel hunyt el a budapesti Szent János Kórházban. Temetéséről később intézkednek.

NOL * Népszabadság Online * 2008. május 30.

Népszabadság * Munkatársunktól * 2008. május 31.

Életének 78. évében elhunyt Mezei András. A József Attila-díjas író, költő péntek délután, tragikus hirtelenséggel hunyt el a budapesti Szent János Kórházban. Temetéséről később intézkednek.

Mezei András

Székely Magdára emlékeznek jövő pénteken, május 11-én 5 órakor szerettei, barátai, pályatársai és tisztelői – egymás közt, minden külsőség és formaság nélkül a Holokauszt Emlékközpontban.

A HÉT KÖNYVEI

PÉCSI KINEVEZÉS Méhes Mártont, a németországi magyar évad december 31-én lejáró mandátumú kurátorát jelölte ki Pécs képviselő-testülete a 2010-es kulturális főváros program művészeti igazgatójának, miután az ősszel lezajlott pályázatot eredménytelennek nyilvánították. A 32 éves pécsi születésű nyelvész korábban a berlini Collegium Hungaricum igazgatóhelyettese volt. Építészeti igazgatónak a szintén pécsi, de Németországban élő Freivogel Gábort nevezték ki.

A Magyar Írószövetség választmánya úgy foglalt állást, hogy nem foglal állást a választmány egyik tagjának hol burkolt, hol nyílt antiszemita megnyilvánulásaival kapcsolatban. A gyűlöletkeltést az egyik tolerálható demokratikus véleménynek tekinti a többi között, és ezzel védőernyőt bocsátott fölé.

A legfrissebb események hatására tovább bomlik a Magyar Írószövetség. Ezúttal az október 23-án elfogadott nyilatkozat után jelezte két neves költő, író, Sumonyi Zoltán és Baranyi Ferenc, hogy nem kíván tovább tagja maradni a szervezetnek. Vitányi Iván és Radics Viktória nem a széles sajtónyilvánosság előtt, hanem magánlevélben jelezte a szövetségnek, nem kíván a szervezet tagja lenni – tudtuk meg L. Simon Lászlótól, az írószövetség titkárától.