Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Zoltai Gusztáv

Zoltai Gusztáv

.

Bár kevesebb támogatásra számíthatnak idén a szervezők, 30 százalékkal olcsóbbak lesznek a XI. Nyári Zsidó Fesztivál belépői. Az augusztus végén kezdődő rendezvénysorozat díszvendégének Steven Spielberg amerikai filmrendezőt kérték föl – hangzott el a programsorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kulturális hírek

Bár kevesebb támogatásra számíthatnak idén a szervezők, 30 százalékkal olcsóbbak lesznek a XI. Zsidó Nyári Fesztivál belépői. Az augusztus végén kezdődő rendezvénysorozat díszvendégének Steven Spielberg amerikai filmrendezőt kérték föl – hangzott el a programsorozatot beharangozó sajtótájékoztatón.

Steven Spielberg lesz a XI. Zsidó Nyári Fesztivál díszvendége – jelentette be Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ ügyvezető igazgatója a rendezvény csütörtöki beharangozó sajtótájékoztatóján Budapesten.

A zsidó mártírokra emlékeztek Budapesten

Budapesten megemlékezést tartottak a II. világháború magyar zsidó mártírjainak Wesselényi utcai emlékművénél.

Megemlékezést tartottak a II. világháború magyar zsidó mártírjainak budapesti Wesselényi utcai emlékművénél az Emanuel Alapítvány rendezésében vasárnap.

Megemlékezést tartottak a II. világháború magyar zsidó mártírjainak budapesti Wesselényi utcai emlékművénél az Emanuel Alapítvány rendezésében.

Budapesten

A magántulajdonban lévő, felújításra szoruló kőszegi zsinagóga megmentése érdekében alapítványt kell létrehozni, amely a tulajdonjogot a Vas megyei önkormányzatnak szerezné meg, alapítói között pedig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Maszihisz) is szerepelne – mondta Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója az MTI megkeresésére.

A magántulajdonban lévő, felújításra szoruló kőszegi zsinagóga megmentése érdekében alapítványt kell létrehozni, amely a tulajdonjogot a Vas megyei önkormányzatnak szerezné meg, alapítói között pedig a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Maszihisz) is szerepelne – mondta Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója az MTI megkeresésére.

A zsidó hitközség visszakapja gyömrői ingatlanát; a megállapodást Pest megye önkormányzata és a Mazsihisz vezetője írta alá hétfőn a megyeházán, Budapesten. Elképzelhető, hogy az ingatlant Pest megye majd megveszi a zsidó hitközségtől. Szűcs Lajos, Pest megye közgyűlésének elnöke (Fidesz) és Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója a két fél közötti jó viszony eredményének értékelték a szerződés megkötését, melyet sokéves vita előzött meg.

A zsidó hitközség visszakapja gyömrői ingatlanát; a megállapodást Pest megye önkormányzata és a Mazsihisz vezetője írta alá hétfőn a megyeházán Budapesten. Elképzelhető, hogy az ingatlant Pest megye majd megveszi a zsidó hitközségtől.

A zsidó hitközség visszakapja gyömrői ingatlanát; a megállapodást Pest megye önkormányzata és a Mazsihisz vezetője írta alá hétfőn a megyeházán Budapesten. Elképzelhető, hogy az ingatlant Pest megye majd megveszi a zsidó hitközségtől. Szűcs Lajos, Pest Megye Közgyűlésének elnöke (Fidesz) és Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója a két fél közötti jó viszony eredményének értékelték a szerződés megkötését, melyet sok éves vita előzött meg.

Érdekes cikket közöl a Szombat internetes oldala arról a sunyi és alaptalan támadásról, amely a Magyar Nemzet egyik számában található. A vádaskodásnak egyik alapeleme az, hogy miért jut a kárpótlási összegekből olyan személyeknek, akik nem élnek Magyarországon.

Torzításoktól és valótlan állításoktól hemzsegő írás jelent meg a Magyar Nemzet június 7-i számában. “Botrányos terv a zsidók kárpótlására” – ordít a cím az első oldalon, s a hangulatkeltő illetve valótlan állítások mindjárt a kétmondatos bevezetőben elkezdődnek.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége visszakapja gyömrői ingatlanát; a megállapodást Pest megye önkormányzata és a Mazsihisz vezetője írta alá hétfőn a megyeházán Budapesten.

Dr. Feldmájer Péter a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Elnökének beszéde. Elhangzott a Váci Zsinagóga újraavatásán 2008. június 1-én

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) levélben ítélte el a soproni katolikus pap bántalmazását, álláspontja szerint az eset a magyar társadalom morális válságára figyelmeztet. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató a levélben kifejezte megdöbbenését, és együttérzését Erdő Péter bíborosnak – mondta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense hétfőn az MTI-nek.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) levélben ítélte el a soproni katolikus pap bántalmazását, álláspontja szerint az eset a magyar társadalom morális válságára figyelmeztet.