Kezdőlap » JNA24 » HETEK

HETEK

Halott a két izraeli katona, akikért cserébe a Hezbollah öt tagjának kiszabadulását várja az izraeli fogolycserétől. A Hezbollah televíziója két koporsót mutatott be a fogolycseréről készült szerda reggeli tudósításában.

Továbbra sem tudják, hogy mi okozott óriási pánikot kedden este Izraelben. Több százezer szemtanúja volt Tel-Avivban és környékén annak, hogy váratlanul keleti irányból egy nagy, rendkívül fényes és sivító hangot hallató tárgy jelent meg keleti irányból az égen, majd hosszú csíkot hagyva maga után eltűnt a Földközi-tenger irányába.

Terrortámadás érte az isztambuli amerikai konzulátust. A fegyveresek egy autóból tüzet nyitottak a diplomáciai képviselet épületére. Az őrök viszonozták a lövéseket. Három terrorista és három rendőr meghalt.

Részben visszavonta korábban tett vallomását a pécsi bíróságon kedden az az öt barcsi fiatal, akiket azzal vádolnak, roma származásuk miatt támadtak két nőre Szigetváron.

Ön askenázi főrabbiként elsősorban az európai gyökerekkel rendelkező zsidóságot képviseli. Az utóbbi időben látványosan javult Izrael kapcsolata az Európai Unióval mind politikai, mind gazdasági területen. Ez nem volt mindig így. Minek tulajdonítja a fordulatot?

Magyar Gárda Kft. néven új céget jegyeztetett be Schön Péter, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítója – írja a Népszabadság.

A Hezbollah megháromszorozta rakétái számát a 2006. nyári háború óta – vélik az izraeli hírszerzés szakértői, akik szerdán számoltak be erről a biztonsági kabinetnek. Mindeközben nagy- és közepes hatótávolságú rakétákat tesztelt Irán, melyek elérhetik Izraelt és a Közel-Keletre telepített amerikai bázisokat.

Az elmúlt hetekben történt bűncselekmények miatt éjszakánként “egészségügyi, közérzet és közbiztonság javító sétákra” indul a Magyar Gárda mozgalom – olvasható közleményükben.

Szeptember 17-én választ új vezetőt a legnagyobb izraeli kormánypárt, és a győztes novemberig új kormányt alakít – jelentette szerdán az izraeli közszolgálati televízió.

Nem gondolom, hogy Európa Izrael ellensége lenne, mondta a mind gyakoribb antiszemita jelenségekre reagálva az ATV Egyenes beszéd című műsorában Jona Metzger. Ami pedig a világpolitikát illeti, Izrael főrabbija szerint nem biztos, hogy a zsidó államnak az Európai Unióhoz kellene csatlakozni, azon egyszerű oknál fogva, hogy Izrael egy közel-keleti ország.

Az Anschluss után az antiszemita magyar politikusok az antiszemita német politikusok kedvében (és széles magyar tömegek kedvében) is akartak járni és a Képviselőház elé terjesztették a “társadalmi és gazdasági élet egyensúlyának hatályosabb biztosításáról” szóló törvényjavaslatot. Önálló magyar lépésről volt szó, 1938-ig a Harmadik Birodalom a zsidókérdésben nem próbált meg nyomást gyakorolni Magyarországra.

“Egyértelműen a harmadik olajársokknál tartunk” – jelentette be a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezetője, Nobuo Tanaka a Madridban megrendezett Világ Olaj Konferencián. A szervezet előrejelzése szerint néhány éven belül, 2010 után a kínálat már nem fogja fedezni a világszerte megnövekedett olajkeresletet. Mindeközben Abdullah király, Szaúd-Arábia királya kijelentette: az olajimportáló országoknak hozzá kell szokniuk a magas árakhoz.

Nemzetközi jogász szakmai fórumot hív össze Suchman Tamás a Büntető törvénykönyv (Btk.) módosításának kidolgozására.

Egy Ciszjordániában japán tervek alapján felépítendő agráripari vállalkozásról állapodtak meg szerdán Tokióban az izraeli-palesztin-jordániai béketárgyalásokon.

Július 4-én, pénteken este egy harmadik helyszínen mindenképpen bemutatják az 1940-ben forgatott Jud Süss című filmet, sőt egymás után kétszer is – írja a pénteki Népszava.

Nicolas és Clara elcsábította az izraeliek szívét – így kommentálta a Sarkozy-látogatást értékelve a France 24 tévécsatorna híradója. A műsor idézett az izraeli újságokból, amelyek rajongással írtak “Clara királynőről”, akinek a népszerűsége már-már a néhai Diana hercegnőjével vetekszik.

Enyhített a Gázai övezet blokádján Izrael pénteken, engedélyezve fűtőolaj szállítását a terület egyetlen villamos erőművébe – közölték izraeli és európai uniós illetékesek.

“Szaporodásra képtelen hordáknak”, “deviáns, aberrált és elmegyógyintézetbe való buziknak” nevezték Gyulán, a “világtörténelem” első Hideg Büszkeség Napján, a budapesti melegfelvonulás részvevőit.

Ezen a nyáron nem könnyű a volt náci háborús bűnösök helyzete. Ivan Demjanjuknak, aki a sobibori és majdaneki koncentrációs táborokban volt őr (kb. 600 ezer meggyilkolt zsidó áldozat) már 2005 januárja óta tudja, hogy el kell hagynia az Egyesült Államokat.

Izrael béketárgyalásokra szólította fel szerdán Libanont, a lépés illeszkedik abban a folyamatba, amelynek célja csökkenteni a feszültséget a térségben.