Kezdőlap » JNA24 » Magyar Hírlap

Magyar Hírlap

Riadót fújt a Szociális Charta 2008 “a gyújtogatók ellen”, kiáltványát még a Népszava is csak a levelezési rovatában hozta. Kínos még nekik is ez a “baloldali politikai mozgalom”, bár az aláírók névsorában ott van Andrassew Iván és Dési János neve is.

Zonda Attila

Riport

Televízió

Álláspont

Dokumentum

Mijadzaki Hajao legújabb filmjével indul az Anilogue 2008 nemzetközi animációs fesztivál november 27-én az Urániában. Az Anilogue hatodik kiadása Budapest mellett Bécsbe is elhozza az év legsikeresebb animációs filmjeit a világ minden tájáról. Premierek, versenyfilmek, workshopok két főváros öt mozijában – egy álló héten keresztül. A Ponyo a tengerparti sziklán című, egész estés anime magyarországi premierjével kezdődik a legnagyobb budapesti animációs fesztivál.

Boldog, aki olvassa

Lloyd George, Clemenceau és Wilson elégedetten sétálnak 1919. május 7-én a Trianon Palota felé

A turult legtöbbször sasként vagy keselyűként ábrázolják

“A stabil és igazságos világrend kialakulásának útjában a legfőbb akadály az Egyesült Államok. Sajnos meggyőződésem, hogy ez a kíméletlen – számomra fájdalmas – kijelentés igaz. Az Egyesült Államom szeptember 11-e után sem hagyott fel azzal, hogy irányítsa a világot, pedig befolyása már meggyengült. Bush politikája nacionalista szemléletű: az erő alkalmazására koncentrál, mellőzve az olyan globális problémákat, amelyeket csak nemzetközi összefogással lehet megoldani.

A fény sebességénél gyorsabb időgép feltalálójának nevét kilencven évre titkosították. Egyedül a mutogatós Tauszigné, a Síp utcai süketnéma hivatalsegéd tudott az előkészületekről, de ő jelbeszéddel megesküdött, hogy nem mondja el senkinek, mert féltette az állását. Nekem azonban, mivel mutogatni még tudok, négy szem és négy láb között elárulta, hogy az időgépet Pestről indítják próbaútra, és tíz önként jelentkező zsidóval küldik a világzűrbe.

Nemzet és irodalom

Álláspont

A magyar kormány képtelen megvédeni a magyar embereket – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Kontrát Károly, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagja.

Mahmud Abbasz és Sólyom László. Erős a kötelék (Fotó: Hegedüs Róbert)

Republikánus nagyágyúkat is bevonna kormányába az új elnök

Preiner Friderika, E-mail

Sátoros ünnep néven nyolcnapos zsidó összművészeti fesztivált rendez Monostorapátiban, a Művészetek Völgyében július 26. és augusztus 2. között a Sirály és a Marom Budapest. Két helyszínen zajlik majd a több mint száz, nemcsak a kortárs zsidó kultúrát bemutató program. A rendezvény nem csupán a magukat zsidónak vallóknak szól, célja egyben az is, hogy népszerűsítsék a különböző eszmék, vallások összeférését, összetartozását.

Szóról szóra