Forrás: HETEK

Madonna a zsidó újévet Izraelben ünnepelte Simon Peresz izraeli elnök társaságában. A katolikus vallásba keresztelt énekesnő, kinek művészneve a legjobban talán a „Miasszunyunk” kifejezéssel adható vissza (az olasz „Ma” – enyém, „Donna” – asszony szóösszetétele) egy Kabbala-konferenciára érkezett a Szentföldre.

Madonna és Simon PeresMadonna és Simon PereszMadonnát jeruzsálemi otthonában Simon Peresz a Tóra egy példányával ajándékozta meg, aki cserébe a zsidó miszticizmus alapművét, a Fény könyvének dedikált példányát ajándékozta az elnöknek.

Az izraeli napilap, a Yediot Ahronot szerint a dedikáció szövege így hangzik: „Simon Peresznek, akit tisztelek és szeretek: Madonna”. Az énekesnő ezt követően elmondta Peresznek, „nem is tudja mennyire népszerű a Fény könyve a hollywoodi színészek körében. Bárkivel találkozom, csak erről akar velem beszélni. Én a judaizmus nagykövete vagyok.”

Madonna, akinek „Szex” című könyve a lehető legszemléletesebben festi le az elképzelhető legalantasabb szexuális gyakorlatokat, 1989-ben forgatta Like a Prayer című klipjét, mellyel gúnyt űzött a kereszténységből. A „Justify My Love” című videóját biszexuális, transzvesztita és leszbikus barátaival forgatta, vetítését még az MTV is kénytelen volt betiltani.

Madonnát legutóbbi koncertturnéján, a „Live to Tell” című dal alatt egy tükrökkel kirakott keresztre feszítik. Keresztény, muszlim és zsidó vezetők egyaránt istengyalázásnak nevezték ezen, szexuális és vallási töltetű koncertsorozatát.

Forrás: UPI/Hetek

5 hozzászólás to “Madonna: „a judaizmus nagykövete vagyok””

  1. JOSKA BACSI

    Az izraeli elnoknek nem kellett volna fogadni MADONAT.

  2. BiroZoltab

    Részlet:
    http://www.grain.hu/kabbala%20&%20madonna.htm

    „Nem értek a kabbalához, de úgy teszek, mintha értenék hozzá. Elgondolkoztam azon, hogy van-e valami kapcsolat Kabbalát divatba hozó Madonna és a Kabbala szerint misztikus 137-es szám között? Rákerestem Madonna születési adataira: 1958 augusztus 16.-án született. Augusztus 16. A Gergely naptár szerint az évből még 137 nap van hátra! (Véletlen lehet, hogy a Kabbalát kedvelő Madonna születésnapja után, pont a kabbala legkülönlegesebb száma szerinti 137 nap van hátra az évből.?! )”

  3. Viki

    Madonna nagyon jól döntött,amikor rátalált a kabbalára,amit bárki gyakorolhat a világon.

  4. Kende F.Csaba

    Ez egy teves elkepzeles a Kabalarol.
    A Kabala az tudomany es ehez nagyon fontos tanulmanyozni a Judaizmust. A zsido filozofiat, filozofusokat, ….
    A Kabala nem jatekszer, es nem misztikus jatekszer hanem a Gondolkozas egyik nagy kihivasa.
    Gerschom Scholem irja es ugyanaszt (…), ha meg akkarju erteni a Kabalat, ajanlatos, elovasni Franz Kafka irodalmi hagyatekatt, foleg ezt a konyvet „PROCES”
    KFCs.

  5. haas

    PHILIP S.BERG Rabbi — teritette be — ( Be vagy Ki ? ) Madonnat.
    Rabbi Berg , nagy tALMUD ES Qabbalah hahamnak tartja magat , es igazgatoja a RESEARCH CENTER OF QABBALH – naK 200 Park Av. suite 303.e. New – York . N.Y. 10017
    Kerdes : Miert , es Menyiert ” teritte be ( vagy ki ? ) Madonnat ? ” POWER OF ALEPH BETH ” konyveert
    tobben pereltuk , plagiat miatt .