Forrás: MNO

2007. szeptember 22. 14:09

MNO

Granasztói Görgy: Antiszemita az, aki a zsidó embereket zsidó mivoltukban és kultúrájukkal együtt megsemmisíteni kívánja. Ami ezen kívül van, nem képezheti megfellebbezhetetlen ítélet tárgyát. Sem a hozzászólás a fasizmussal való riogatáshoz, sem az, ha valaki bugyuta módon zsidóellenes kijelentést tesz. Zsidóellenesség, német- avagy magyarellenesség más társadalmakban is jelentkezik. Ezért értékelem nagyra, hogy Eörsi Mátyás egy ötpárti nemzetközi tájékoztatón vette ki az antiszemita-kártyát Gyurcsány kezéből, kijelentvén, „Magyarországon nincs fasizmus, nincs fasisztaveszély sem”.

(Magyar Nemzet, 2007. szeptember 22.)

One Response to “Granasztói Görgy: Az irracionalizmusra épít az antiszemitizmus-vád”

  1. barat

    Amit félre lehet érteni, azt félreértik,
    Eőrsi ur kijelentése, hogy Mo-n nincs fasizmus arra vonatkozott, hogy fasizmus még nem uralkodó rendszer, de azt egy szóval sem állitotta, hogy nincsenek fasiszta szervezkedések, szervezetek, amelyek kormány megdöntésére szövetkeznek és pucsszerü kisérleteket tesznek ez ügyben.
    Ezzel a mondattal takarózni egy eléggé átlátszó trükk, én az árpádsávos erdőben menetelő és orditozó emberek, egyesületek stb. hányingert és dühöt érzek. Nagyszüleimet nem volt szerencsém megismerni, mert Auschwitzban azonnal érkezésük után elgázositották őket, apámat elvitték munkaszolgálatra és csak szerencséjének köszönheti, hogy nem került fel az egyik Auschwitzba induló vonatra.
    Anyám hónapokig bujkált különböző lakásokon. Nagybátyáimat ausztriai lágerekbe vitték, szóval ha látok fasiszta jelszavakat skandálni, náci egyenruhát utánzó fiatalokat masirozni, akkor ugy gondolom, hogy talán valamit tenni kéne… Ha lehet legális eszközökkel, ha nem, akkor véleményem szerint megérdemelnék, hogy az övékéhez hasonló eszközökkel bünhödjenek azért, hogy Mo-n még élő zsidó közösséget állandó fenyegetettség érzésben tartják.