Kezdőlap » JNA24 » Klubrádió

Klubrádió

A Laskar-e-Taiba (Igazak Hadserege) pakisztáni szélsőséges szervezet tagjai követték el a mumbai terrortámadásokat – jelentette ki vasárnap egy magas rangú mumbai rendőrtiszt. A támadók a szervezeten belül “egy radikális csoportból” kerültek ki – mondta sajtóértekezletén Rakes Maria bűnügyi főfelügyelő.

Vádat emeltek két fiatal amerikai neonáci ellen szerdán Tennessee szövetségi államban, amiért halálosan megfenyegették Barack Obamát még elnökké választása előtt – vált ismertté igazságszolgáltatási forrásból.

Megjelent meg Madonna öccsének botránykönyve, aki a Fox tévének úgy nyilatkozott, nem bosszúállás vezérelte a könyv megírásakor. Valós képet akart festeni a nővéréről, akivel annak házassága óta szakadt meg testi-lelki kapcsolata.

Halott a két izraeli katona, akikért cserébe a Hezbollah öt tagjának kiszabadulását várja az izraeli fogolycserétől.

A törvények értelmében – ha a szükséges előírásoknak eleget tesz – fegyvertartásra is jogosult lehet a Magyar Gárda Kft. A júniusban, 500 ezer forintos törzstőkével bejegyzett cég főtevékenységként a személybiztonsági szolgáltatást jelölte meg, mely fegyverrel is végrehajtható – írja a Népszava.

Grúziából figyelmeztette Iránt az amerikai külügyminiszter, aki második napja teszteli rakétákat a Perzsa-öbölben. Irán ismételt, éjszakai rakétatesztje, amely azt hivatott bizonyítni, hogy eléri Izraelt, komoly aggodalommal tölti el az amerikai kormányzatot.

Sikeres kísérletet hajtott végre az izraeli légvédelem olyan rakétaelhárító rakétával, amely képes az ország északi és déli területeire irányzott rövid és közepes hatótávolságú rakéták lelövésére – közölte az izraeli közrádió.

A szombati, budapesti meleg büszkeség napján történtek után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi, hogy a legfőbb közjogi méltóságok találkozzanak, és vitassák meg, miért látszunk gyengének pár száz, a többséget terrorizáló szélsőségessel szemben, és mi az, ami hiányzik az alkotmányos, demokratikus intézményrendszerből.

Egy Tel-Avivi lakásban évtizedeken át rejtegetett dokumentumok fényt deríthetnek Franz Kafka életének rejtélyeire.

Franciaország Izrael mellé áll, ha fenyegetik a biztonságát – jelentette ki Iránra utalva francia elnök, aki a jeruzsálemi parlamentben beszélt erről. Izrael nincs egyedül, az egész Európai Unió aggódik Teherán nukleáris programja miatt.

Életbe lépett csütörtök reggel a Gázai övezetben a Hamász iszlamista szervezet és Izrael közötti tűzszünet, amelynek tartósságával kapcsolatban mindkét fél borúlátó.

Antall József néhai miniszterelnökről készített ügynöki jelentéseket elemez legújabb könyvében Rainer M. János történész, az 1956-os Intézet főigazgatója. A kötetet a Kádár-rendszerről szóló, Tükörszilánkok című könyvvel és hat, a korszakban dolgozó fotóművész munkásságát áttekintő internetes tartalomfejlesztéssel együtt mutatták be csütörtökön Budapesten, a Centrális Galériában.

Az MSZP szerint a várpalotai önkormányzat pénze szélsőjobboldali civil szervezetekhez szivárog át. Deák Istvánné, a település szocialista országgyűlési képviselője azt mondta: a városban “kart karba öltve jár a fideszes városi vezetés, illetve a szélsőjobbhoz kötődő szervezetek”, és az önkormányzat költségvetéséből is forrásokat biztosítnak nekik.

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségének megszerzésére törekvő Barack Obama kilépett egyházi gyülekezetéből egy újabb lelkész botrányos prédikációja miatt.

A Hamász szerint az izraeli légierő két csapást mért a Gázai övezetre péntek este.

Százezrek jelenlétében kezdődött szombaton délben a székelyföldi Csíksomlyón a 442. hagyományos pünkösdi búcsú. Mint minden esztendőben, az idén is keresztalják sokasága népesítette be a Csíkszereda mellett magasló két Somló-hegy közötti “Nyerget”, ahol Erdélyből és világ számos más tájáról több százezer magyar gyűlt össze.

Izrael attól tart, hogy Irán a Hamasz és a Hezbollah révén ellenőrzése alá vonja Libanont és a Gázai övezetet. Az izraeli miniszterelnök helyettese hangsúlyozta, hogy Izraelnek nem szabad beavatkoznia Libanonban, de nyitva kell tartania a szemét.

Carl Lutz svájci diplomata, aki 62 ezer magyar zsidó életét mentette meg a zsidóüldözés idején Budapesten, persona non grata-ként halt meg. Svájc csak halála után 10 évvel ismerte el hőstettét – mesélte el Agnes Hirschi, Lutz lánya a Klubrádió washingtoni tudósítójának abból az alkalomból, hogy az apjáról szóló kiállítás mától megtekinthető a washingtoni Kossuth házban.

Izrael a jövő héten különböző szinteken folytatja a béketárgyalásokat a palesztinokkal – közölték izraeli illetékesek.

XVI. Benedek pápa Isten nevében arra kérte a palesztinokat és izraelieket, hogy “térjenek le a gyűlölet és bosszú ösvényéről, és lépjenek rá a párbeszéd és bizalom útjára”.