Kezdőlap » Sófár » Sófár projekt » Zsidónegyed fórum

Zsidónegyed fórum

A Kósernyolcad felülnézetben

“Egy olyan városrész, amely telis-tele lenne kóser éttermekkel, kávézókkal, pubokkal, könyvesboltokkal, galériákkal, utcazenészekkel, stb.. Ahol állandóan zajlana az élet, ahol az utcákon a héber és a magyar beszédbe a világ különböző országaiból idelátogató turisták különböző nyelveinek egyvelege keveredne. Itt lakhatna mindenki, aki zsidó és aki nem, aki vallásos, és aki nem, akinek magyar az anyanyelve, és akinek nem.”

Nagy lelkesen elmentem az Óvás Egyesület konferenciájára a zsidónegyed jövőjéről.

támogassuk-e Eva főpolgármesteri ambícióit?

kukkkatz, 2006. július 13. 06:57  Zsidónegyed fórum támogassuk-e Eva főpolgármesteri ambícióit? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Talán jó, ha kiemelt hírben szerepel a Sófárban, ha jó, akkor jó, ha támogatjuk. De hogyan. Talán úgy, hogy a szemmle látható szakértelem hiányát pótoljuk. Itt senkit sem érhet az a vágy, hogy be akar ülni egy hivatalba (legalábbis tőlem távol álljon). Inkább csak az a bizonyos közösségi érzés, közösségi micve dolgozik bennem.

Továbbra sem tudni, mi lesz Magyarország egyik legszebb zsinagógájának, a Rumbach Sebestyén utca 11-13. szám alatti zsidó templomnak a sorsa. Az Otto Wagner szecessziós építészzseni tervei alapján 1872-ben elkészült közel 2 ezer négyzetméteres épület állaga egyre romlik, mivel az érte vetélkedő zsidó szervezetek nem tudnak megegyezni, ezért a felújítás is késlekedik.

NSZ ? 2004. június 15. ? Szerző: N. Kósa Judit

MNO 2004. június 4. 11:50