Kezdőlap » Lexikonok » Ki Kicsoda » Heisler András

Heisler András

.

A zsidó közösségek tagjainaknak az önkéntesség elve alapján anyagilag is áldoznia kellene saját szerveződéseik fenntartására, hogy azok jobban működhessenek; így jöhetne létre reális alternatívája a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) – mondta a Ki képviselje a zsidókat? című kerekasztal-beszélgetésen vasárnap Budapesten Darvas István, a Nagyfuvaros utcai körzet rabbija.

NOL * Népszabadság Online * 2008. május 11.

Amint a Kidma vezetője lapunknak mondja, ma a legtöbb zsidószervezet ki van szolgáltatva az állami pénzek felett rendelkező Mazsihisznak

A zsidó közélet kérdéseihez

Köves Slomó, Bodnár Krausz Dániel

2007. április 21. (2. oldal)

Szinte egyhangúlag választották ismét a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) élére Feldmájer Pétert. Az antiszemitizmus veszélyéről, árpádsávos zászlókról, zsidók és nem zsidók közötti gyanakvásról is beszélgettünk a régi-új elnökkel.

Újra Feldmájer Péter és Zoltai Gusztáv a Mazsihisz élén

Amennyire viharosak voltak az előzmények, annyira izgalommentesnek ígérkezik a Mazsihisz tisztújító közgyűlése. A lehetséges elnökjelöltek közül Tordai Pétert már az előválogatón kirostálták, Suchman Tamás pedig bejelentette, hogy nem indul. Az elnök várhatóan Feldmájer Péter, az ügyvezető igazgató Zoltai Gusztáv marad.

A Budapesti Zsidó Hitközség megtartotta tisztújító Választási Közgyűlését, amelyről az alábbi tájékoztatást adjuk.

A Budapesti Zsidó Hitközség megtartotta tisztújító Választási Közgyűlését, amelyről az alábbi tájékoztatást adjuk.

Meghívó a Budapesti Zsidó Hitközség választási közgyűlésére

sofar, 2007. április 15. 08:00  Mazsihisz, Heisler András, Zoltai Gusztáv Meghívó a Budapesti Zsidó Hitközség választási közgyűlésére bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Location:

2007. április 15. (vasárnap) 10.00 óra/5767. Niszán hó 27. napján

2007. április 15. (vasárnap) 10.00 óra/5767. Niszán hó 27. napján

Megosztottak a különböző irányzatok az “antiszemita-veszély” kérdésében

A 2007. február 11-én és 18-án megtartott templomkörzeti választások során a Budapesti Zsidó Hitközség Közgyűlésébe az alábbi küldöttek kerültek megválasztásra:

Kilépett a keszthelyi hitközség a szerinte nem demokratikusan működő Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségéből, mire az a balatonvidéki szervezet megszűntnek nyilvánítását kérte a bíróságtól. Ha ilyen döntés születik, a keszthelyiek vagyona a szövetségre száll.

NOL * Népszabadság Online * 2006. június 8.

2006. május 29. 0:04

Debrecen és határon túli testvérhitközségei konferencia, 2006. május 26. és 28. között Debrecenben

sofar, 2006. május 25. 22:00  Mazsihisz, Heisler András, Zoltai Gusztáv Debrecen és határon túli testvérhitközségei konferencia, 2006. május 26. és 28. között Debrecenben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Location: