Kezdőlap » JNA24 » Heti Válasz

Heti Válasz

Súlyos zavargásba torkollott a szombaton megtartott Meleg Méltóság Menete. A tudósítások szerint az ellentüntetők összecsaptak a rendőrökkel és több politikusra is rátámadtak. Kollégánk az utcai háborút megelőzően nézett szét a “barikád” mindkét oldalon. Michnai Attila riportja.

Muzsikus körökben ma a Rádiózenekar a fő téma. Fantasztikus teljesítménye a Wagner-napokon, és az együttes sorsa, amelyről Boldoghy Kummert Péter nagybőgőművészt, az MR zenei együtteseinek új menedzserigazgatóját kérdezzük.

Államilag támogatott ingatlanspekuláció fenyegeti a lósport kulcsfontosságú helyszíneit Budapesten, miközben a Nemzeti Vágtán felbuzdult fővárosiak kegyeiért tucatnyi magánlovarda verseng. Jelképvita után tények a magyar lósport helyzetéről.

Hillary Clinton kampányának felfüggesztésével hivatalosan is megkezdődött az amerikai elnökválasztási küzdelem a republikánus John McCain és a demokrata Barack Obama között. Kettejük csatája fogja eldönteni novemberben, hogy merre tart a jövőben a világ vezető hatalma.

A Pénzügyminisztérium az adójogszabályok 2007-es módosításába csempészte bele azt a passzust, amellyel – kaszinóüzemeltetés terén – monopolhelyzetbe hozta a Hajógyári-szigetre álmodott “kis Las Vegas” projektet. Ezzel be tel jesedni látszik az elmúlt öt év egyik legvitatottabb “ingatlanfejlesztése”, melynek során a politika rendre a beruházó Plaza Centers érdekei szerint cselekedett.

Heti Válasz, május 29. (22-24. old.) – A Geszti Péter által képviselt mentalitás fényévnyire áll a Heti Válasz szellemiségétől.

Az elmúlt hetekben nagy nyilvánosságot kapott a hír, mely szerint Berlinben utcát neveztek el Rudi Dutschkéról, az 1968-as diáklázadás egyik vezéralakjáról. A baloldali városvezetés a negyven évvel ezelőtti események jelentőségét ezzel a szimbolikus gesztussal is érzékeltetni kívánta.

Kampánylázban égnek az egyházak: súlyos milliók múlhatnak azon, hány hívüket tudják a május 20-i személyijövedelemadó-bevallás előtt az egy százalékok felajánlására ösztönözni.

Lengyel testvérváros – Elsősorban kulturális és oktatási területen fog együttműködni Varsó II. kerületével a budapesti II. kerületi önkormányzat – derül ki abból a megállapodásból, amelyet a két városrész kötött március közepén.

Lapszemle.

Állam- és egyházfőnek kijáró tisztelettel és a főpásztornak szóló szeretettel fogadták XVI. Benedek pápát az Egyesült Államokban. A mindössze ötnapos, és csak két városra, Washingtonra és New Yorkra kiterjedő utat már az elutazás pillanatában is történelmi jelentőségűnek tartják a közel hetvenmilliós amerikai katolikus egyház megújulása szempontjából.

Évtizedekig jelképezte Budapest nyugati kapuját Osztapenko szobra, eltávolítása óta nem került méltó jel a helyére. Újbuda önkormányzata pótolná a hiányt, ezért felkérésére a jövő szakemberei szabadon engedték a fantáziájukat. Noha a tervek papíron maradnak, lökést adhatnak, hogy ismét jellegzetes kép fogadja a fővárosba érkezőket.

“Szlovákiában szlovákul!”, “Romániában románul!”, “Szerbiában szerbül!”, mondják az “utódállamok” sovinisztái. Csak hát… Több mint ezer év óta folyamatos a magyar népesség és nyelv jelenléte a Kárpát-medencében.

Heti Válasz, január 17. (64. oldal) – A Heti Válaszban megjelent írásra reagálva Feldmájer Péter is megszólalt.

Egy év filmterméséből felelőtlenség messzemenő következtetéseket levonni. Ám a kirajzolódó irányvonalakat érdemes szemügyre venni, különösen akkor, ha a tendenciák egyfelé mutatnak. A szemle 18 bemutatott egész estés alkotása arról tanúskodik, hogy vannak magyar filmek, de nincs magyar film.

A várható veszteség csökkentésére törekszik népszavazási kampányával az MSZP. A Fidesz közben egyszerre hűti és fűti a rendszert: a kormányfő távozásának lebegtetése a belső fórumokra maradt, a nagyközönséget a szociális üzenetekkel veszik célba a megmérettetés előtt.

Heti Válasz, január 17. (64. oldal) – Mélyen tisztelt Feldmájer Úr! Nem szomorú-e, elnök úr, hogy a média nyilvánossága előtt zajlik a neológ és a lubavicsi Chábád vita?

Ha eltűnnek a szemtanúk, a mai nyolcvanasok, csak a sokszor hiányosan fennmaradt, olykor manipulatív szándékkal készült dokumentumok maradnak.

Nicolas Sarkozy nem felejtette el, hogy választási kampányában miről beszélt a legnagyobb szenvedéllyel. Korábbi belügyminiszteri működéséhez hasonlóan elnökként is igyekszik egyértelműen fogalmazni a bevándorlással kapcsolatban.

Kati Marton idén januárban is elbűvölte a budapesti közönséget.