Talán jó, ha kiemelt hírben szerepel a Sófárban, ha jó, akkor jó, ha támogatjuk. De hogyan. Talán úgy, hogy a szemmle látható szakértelem hiányát pótoljuk. Itt senkit sem érhet az a vágy, hogy be akar ülni egy hivatalba (legalábbis tőlem távol álljon). Inkább csak az a bizonyos közösségi érzés, közösségi micve dolgozik bennem.
Miért nehéz hallgatni? Mert alapvetően jó dolgok hatékony lépték határukat átlápve elveszítik jelentőségüket. Példa erre a szennyvíztiztító. Éva hangosan támogatja az élő növényes szennyvíztisztítást. Én is, de nem nagy budapesti szinten. Egy ilyen milliós városban nem szabad kis közösségi, decentralizált rendszerekben gondolkodni, csak ott, ahonnan nem érdemes összegyújteni a szennyvizet. Hangsúlyozom, hogy ez egy apropó, de közösségi asztalunknál a beszélgetés talán segít egy kicsit. Szóval, a nagy rendszerekben lehet ellenőrizni, hogy milyen a tisztítás és mi történik az elkerülhetetlen melléktermékekkel. Kis rendszerek felgyülemlett hulladékai más helyen talán még nagyobb gondot okoznak, mint amit velük megoldottak. Ez nem az élő növényes rendszerre vonatkozik, hanem minden környezetvédelire.
Minden bizonnyal hasonló érveket hozhatnátok fel a metróval megoldott tömegközlekedés mellett, mint a ma mát politikai aljasságok körébe zülledt metró ellenes mozgalmak által javasolt csak felszíni közlekedéssel. Pont egy zsidó ne tudná, hogy személyes szabadságunk korlátozása bűn. Ezért bűn, ha valaki abban gondolkodik, hogy hogyan tilthatná ki az autókat, ahelyett, hogy azon gondolkodna, hogy hogy lehetne az autókkal emberi módon közlekedni. Csak egy példa: nem karókkal kell az autókat lezavarni a járdáról, hanem büntetéssel és a befoly pénzből föld alatti parkolót kell építeni. Persze ehhez kell egy partner: ne legyen elkülönítve a fővárosi felügyelő és a fővárosi rendőr. Mi a fenének kell ketten járjanak, hogy a jogosítványaikat érvényesítsék? Talán csak nem a teljes foglalkoztatásért?
Remélem tettem fel olyan kérdésekete, amivel segíthetjük Évát és amik gerjesztik a válaszokat, gondolatokat. Jó kávézást ebben a közösség kávéházi szegleten
kukkkatz

Comments are closed.