I. Az antifasiszták közösségét tömörítő Magyar Antifasiszta Liga FELHÍVÁSA

A fasiszta szellemiségű, a nyilas vészkorszak szimbolikáját, saját jelképükként megjelenítő csoportok az ordas eszméik terjesztése, a minden jóérzésű embert felháborító nyílt provokációik mellett, most már egy erőszakra szervezett horda, az u.n. Magyar Gárda szervezésébe is belefogtak. Augusztus 25.-én, zászlóbontásként, az egykori nyilas pártszolgálatos gyilkosokra emlékeztető egyenruhába öltöztetett „gárdistákat” szándékoznak felesketni a hazai politikai erők egy részének nyílt, vagy burkolt támogatásával, más részének gyáva és tehetetlen, hallgatólagos asszisztálása mellett. Elképesztő módon, történne pedig mindez, közvetlenül a Magyar Köztársaság Elnökének Hivatala előtt, a Szent György téren …

A fasiszta-náci-nyilas előretörést meg kell állítani!

Eljött az ideje, most már meg kell mutatni a mindeddig csendes többség elszántságát, eltökéltségét, hogy megvédi a demokráciát, a szabadságot, az alkotmányos jogrendet! Ha kell, az ennek védelmére felesküdött állami méltóságok nélkül is! Kifejezésre kell juttatni a józan magyar társadalomnak a nácizmus reinkarnációját célzó kísérlettel szembeni kategorikus elutasítását.

Barátaink! Demokraták!

A visszahúzódó hallgatás útja tovább nem járható. Másra nem számíthatunk, a fasizmus térnyerésével szembeni harc ügyét most már a saját kezünkbe kell vennünk. Gyertek el az új-nyilas erőszakszervezet létrehozásának megalapozására irányuló szervezkedéssel szembeni demonstrációra !

Várjuk antifasiszta érzelmű honfitársainkat
augusztus 25.-én 14 órakor
a Budai Vár alatt, az Attila út oldalán, a Dózsa György téren.

Vállvetve hozzuk valamennyi érdekelt tudomására szilárd eltökéltségünket:

SOHA TÖBBÉ FASIZMUST!

Kontakt cím: [email protected]


II. Meghívó Antifasiszta Piknikre

Kedves Barátaink!

2007. augusztus 25-én 15 órakor békés antifasiszta demonstrációt rendezünk, a Magyar Gárda eskütételével egy időben, a Képviselői Irodaház előtt (cím: Széchenyi rakpart 19., a Margit híd pesti hídfőjénél).

Úgy gondoljuk, hogy a magyar társadalomnak és a politikusoknak értesülniük kell arról, hogy vannak civil erők, amelyek ellenzik, hogy fasiszta jelszavakat skandáló csoportok melegeket vernek, hogy szélsőjobboldali erők a hagyományok ápolása mögé bújva félkatonai, megfélemlítő sereget toboroznak ismeretlen célokra, hogy politikai pártok nem határolódnak el mindettől egyértelműen, hogy a zsidózás, buzizás, cigányozás „szalonképes” eleme a hétköznapi és a politikai beszédnek, hogy polgártársaink kisajátítják maguknak a nemzeti identitást és fenntartják maguknak az igazságtétel és az önbíráskodás jogát.

Demonstrációnkon átértelmezzük a melegek ellen 2007. július 7-én fegyverként használt, megfélemlítő eszközöket: tojásokkal és sörösüvegekkel nem embereket hajigálunk, hanem rántottát sütünk és sört iszunk, a kiürült üvegeket visszaváltjuk, és a betétdíjat a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének adományozzuk.

Gyere el, hozd el rokonaidat és barátaidat, hozz magaddal friss tojást, kenyeret és alkoholmentes sört! (Figyelem! Közterületen tilos az alkoholfogyasztás!)

A szervezők:
Háttér Társaság a Melegekért
Humanista Mozgalom
Labrisz Leszbikus Egyesület
PATENT Egyesület
REGINA Alapítvány


III. Felhívás

Alig több mint hatvan éve egy szélsőséges párt szervezte paramilitáris gárda saját nemzete fiaira tört. Nem tehetünk úgy, mintha nem ismernénk a történelmet. Kérjük a parlamenti pártokat, ítéljék el határozottan az ideológiailag motivált paramilitáris szervezetek létrehozását, az arra irányuló kezdeményezéseket, és ennek bizonyságaként kérjék fel reprezentánsaikat, hogy szombaton, augusztus 25-én csatlakozzanak a budai Vár alatt, az I. kerületi Dózsa György téren 14 órakor kezdődő tiltakozáshoz, ahová minden békeszerető polgárt várunk.

Antifasiszták Közösségét Tömörítő Magyar Antifasiszta Liga
Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete
Bibó István Közéleti Társaság
Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége


Forrás: Klubháló

Comments are closed.