Forrás: Index

Szlovákiában ma nem jó magyarnak lenni. A Malina Hedvig-ügy (ld 1., 2., 3.) politikai manőver. Azt üzeni, ma Szlovákiában megúszható a magyarverés. És mi nem tettünk semmit.

Nemcsak a külügy mulasztott. Nem volt tüntetés, nem voltak fáklyák, nem volt értelmiségi hüledezés. Nem tettük félre az arcképeket, amikért bármikor utcára vonulnak tízezrek, hogy ostoba pofával, nyáladzva szopják a vezéreik csöcsét. Magyarország nem állt ki a magyarokért.

A hiéna, az olyan, hogy ha nem rúgják pofán idejekorán, akkor elszemtelenedik. Most éppen törvénybe foglalja a magyarok kollektív bűnösségét.

De miért ilyen gennyek a szlovákok? Komplexusaik vannak? Hát persze hogy vannak; kinek nincsenek errefelé? A konkrét ok azonban az, hogy a szlovák kormányban fasiszták ülnek.

Fico nem is kertelt: a Benes-dekrétumok megerősítésének "belpolitikai okai" vannak.

Tükröm, tükröm

Jan Slota sovinisztái éppolyan sötéthülye baromállatok, mint magyar megfelelőik, csak nagyobb szájuk és több hatalmuk van. Képtelen állatságokat hordanak össze félig kész mitológiákból, szerepjáték-szabálykönyvekből, "nemzeti" ponyvairodalomból. Igénylik a bűnbakot, és fejik szaporán. Hogy zsidó vagy magyar az ellenség, az az egyagysejtűek szintjén mindegy. Mondanivalójukat ismerjük magyar változatban, a böfögést meg nem kell fordítani.

Bizonyára voltak Szlovákiában óvatosan fogalmazó értelmiségiek. Ugyan, Fico csak integrálná a széljobbot! Besöpri a szavazataikat, aztán leszarja őket. Csak taktikából muzsikál nekik. Csak tetszeleg Slotának, hogy kormányt alakíthasson. De még ha kormányra emeli is őket, akkor sem lesz befolyásuk semmire.

Csakhogy ingyenebéd nincs, a pártpolitikában se. Ha támaszkodsz valakire, akkor képviselned kell őt. Ha fasisztákra támaszkodsz, akkor fasiszta intézkedéseket fogsz hozni, hogy jóllakasd őket. Ostobák? Irracionális elmebetegek? Alkoholista, beszámíthatatlan, primitív véglények? Nem számít: a markukat tartani van eszük. Olyan nincs, hogy udvarolok a fasisztáknak, aztán nem kapnak semmit.

Meg lehet ülni a hiénát, de nem visz messzire. És enni kér. És a hiéna húst eszik.

Comments are closed.