Forrás: JNA – Jewish News Agency

Indiai kommandósok szombat reggel megölték a luxusszállodában elrejtőzött és a végsőkig kitartó terroristákat, amivel lezárult az India pénzügyi fővárosát, Mumbait csaknem hatvan órája rettegésben tartó merényletsorozat.

A 18 millió lakost számláló nyugat-indiai város rendőrségének parancsnoka bejelentette, hogy az összes terroristát megölték, és ellenőrzés alá vonták a szállodát. A különleges egységek parancsnoka közölte, hogy három szélsőséges fegyverest lőttek le a péntek éjjel kezdődött műveletben, s a kommandósok szobáról szobára haladva ellenőriznek minden helyiséget.

Igazak Hadserege az elkövető?

A helyi idő szerint szerda este kezdődött, összehangolt merényletsorozatban a Tádzs Mahal mellett fegyveres támadás érte az ötcsillagos Oberoi szállodát, a főpályaudvart, a zsidó kulturális központot, egy népszerű éttermet, kórházakat és rendőrőrsöket.

A mumbai merényletekben legalább 195 ember vesztette életét, köztük legkevesebb 22 külföldi, a sebesültek száma pedig meghaladja a háromszázat. A The New York Times című napilap internetes oldalán azt írta pénteken, hogy egyre több bizonyíték utal arra, hogy a pakisztáni székhelyű Laskar-i-Taiba (Igazak Hadserege) szélsőséges iszlamista szervezetet terheli a felelősség a mumbai merényletekért.

MTI/ujszo.com

Comments are closed.