Forrás: JNA – Jewish News Agency

Ezt állítják az indiai hatóságok, meg azt, hogy a 183 embert meggyilkoló terroristák Paksiztánból érkeztek.

Ötezer embert akartak meggyilkolni azok a terroristák, akik szerdán támadtak kilenc intézményre az indiai Mumbaiban, állítják az indiai hatóságok a nyomozás eddigi adataira hivatkozva. Most India szeptember 11-éjének áldozatait gyászolják Mumbaiban, a Tadzs Mahal és az Oberoi luxushotelek közelében. A Tadzs Mahal tulajdonosa szerint a szállodát figyelmeztették a támadás előtt. Egy ideig szigorítottak a biztonsági ellenőrzéseken, de a vérengzés előtt visszaálltak a normál eljárásra.

Az akciót mintegy harminc iszlámista szélsőséges követte el, közülük kilencet lelőttek, egyet élve fogtak el. Ő azt vallotta, az volt a fő céljuk, hogy izraelieket öljenek. Kilenc izraeli áldozata van a vérengzésnek. Összesen 183 ember halt meg, de a terroristák felszerelése arra utal, hogy több ezer embert akartak meggyilkolni.

Az eddigi adatok szerint az elkövetők valószínűleg Pakisztánból érkeztek, és kapcsolatban állhattak az al-Kaida terrorhálózattal. A két ország között, amely eddig három háborút vívott, pattanásig feszült a helyzet.

Comments are closed.